Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

otóż mam następujący dylemat:

czy na działkę na terenie której obowiązuje MPZP (istotne fragmenty poniżej), a ważniejsze punkty brzmią tak:

- zakazuje się lokalizowania obiektów budowlanych innych niż: budynki mieszkalne jednorodzinne, obiekty małej architektury oraz garaże na samochody osobowe lub ciężarowe o nośności do 3,5 t;

- w budynkach mieszkalnych jednorodzinnych, usługowych i garażach, z wyłączeniem garaży lokalizowanych na terenach obiektów produkcyjnych, składów i magazynów oraz zabudowy usługowej 54.P,U – dachów dwu- lub wielospadowych o kącie nachylenia głównych połaci dachowych zawartym pomiędzy 40* i 45*

mogę postawić "budynek gospodarczy" bądź "budynek rekreacji indywidualnej" na zgłoszenie? Teoretycznie z treści MPZP wynika, że nie ale jak to wygląda w praktyce? Zgłosić coś takiego jako garaż? Przyjmie ktoś zgłoszenie budowy garażu bez bramy wjazdowej?

a dwa - zakładając, że można taki budynek postawić, to czy w takim budynku jak rozumiem dach tylko skośny?

mam biuro 25m2 zabudowy z płaskim dachem i chcę je tam przenieść - jest to w tym przypadku możliwe?

Zrzut ekranu 2017-10-24 o 12.54.42.jpg

Zrzut ekranu 2017-10-24 o 12.43.19.jpg

Edytowane przez Tomeszek