Tomeszek 24.10.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) Witam otóż mam następujący dylemat: czy na działkę na terenie której obowiązuje MPZP (istotne fragmenty poniżej), a ważniejsze punkty brzmią tak: - zakazuje się lokalizowania obiektów budowlanych innych niż: budynki mieszkalne jednorodzinne, obiekty małej architektury oraz garaże na samochody osobowe lub ciężarowe o nośności do 3,5 t; - w budynkach mieszkalnych jednorodzinnych, usługowych i garażach, z wyłączeniem garaży lokalizowanych na terenach obiektów produkcyjnych, składów i magazynów oraz zabudowy usługowej 54.P,U – dachów dwu- lub wielospadowych o kącie nachylenia głównych połaci dachowych zawartym pomiędzy 40* i 45* mogę postawić "budynek gospodarczy" bądź "budynek rekreacji indywidualnej" na zgłoszenie? Teoretycznie z treści MPZP wynika, że nie ale jak to wygląda w praktyce? Zgłosić coś takiego jako garaż? Przyjmie ktoś zgłoszenie budowy garażu bez bramy wjazdowej? a dwa - zakładając, że można taki budynek postawić, to czy w takim budynku jak rozumiem dach tylko skośny? mam biuro 25m2 zabudowy z płaskim dachem i chcę je tam przenieść - jest to w tym przypadku możliwe? Edytowane 24 Października 2017 przez Tomeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts