Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia i styropian w zamurowanym pomieszczeniu

matgor23

Recommended Posts

Cześć wszystkim.

Muruje właśnie u siebie na budowie ścianki działowe i będę miał jedno pomieszczenie około 1m2 które będzie zamurowane z kazdej strony i nie będzie do tego już nigdy dostępu. Zastanawiam się czy na ślepej wylewce teraz póki jeszcze mogę tam wejść rozłożyć styropian z folią albo chociaż sama folie czy w ogóle się tym nie przejmować i zamykać?

Jak uważacie?

Cześć wszystkim.

Muruje właśnie u siebie na budowie ścianki działowe i będę miał jedno pomieszczenie około 1m2 które będzie zamurowane z kazdej strony i nie będzie do tego już nigdy dostępu. Zastanawiam się czy na ślepej wylewce teraz póki jeszcze mogę tam wejść rozłożyć styropian z folią albo chociaż sama folie czy w ogóle się tym nie przejmować i zamykać?

Jak uważacie?

Jeśli podołasz finansowo i kupisz o 1m 2 styro więcej to lepiej położyć, zawsze to dodatkowa izolacja dla sąsiadujących pomieszczeń mieszkalnych.

Jeśli podołasz finansowo i kupisz o 1m 2 styro więcej to lepiej położyć, zawsze to dodatkowa izolacja dla sąsiadujących pomieszczeń mieszkalnych.

Ciężko będzie ale może jakoś dozbieram...pytam czy po prostu tak się zaleca robić według sztuki budowlanej, bo to że lepiej położyć "w razie czego" to się domyslam, bo na takiej samej zasadzie mogę położyć 5 warstw folii a nie jedną czy dwie bo to przecież niewielki koszt i też bym pewnie podołał ale czy to ma sens?

Edytowane przez matgor23