bartek21 24.10.2017 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Witam. Posiadam koze na pellet chciałbym jakoś doprowadzić ciepło z pokoju w którym się znajduje koza do pokoju za nią. jakim sposobem można to zrobić ? myślę nad wiatrakiem przy suficie lub nad przerobieniem podłączenia kominka. dac rurę do samej góry mieszkania odsunąć kominek i zrobić zabudowę rury spalin i tam dac wiatrak do drugiego pokoju. co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.10.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) wydłużenie rury komina i jej dodatkowe chłodzenie wiatrakiem pozwoliłoby zwiększyć sprawność kominka. Jeśli tylko mógłbyś to powietrze przetransportować do innego pokoju - mógłby byc sukces. Najlepiej aby kanał miał spory przekrój - wtedy bedzie mniejszy hałas przy tłoczeniu powietrza. Trzeba też zapewnić wymianę powietrza zimnego między pomieszczeniami aby nie wytworzyć podciśnienia w pomieszczeniu z kozo Edytowane 24 Października 2017 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek21 24.10.2017 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 tak bym to widział. otwór planuje dać 100/125 bo to raczej ściana nośna.. więc nie chcę szaleć ? co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.10.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 [ATTACH=CONFIG]399412[/ATTACH] tak bym to widział. otwór planuje dać 100/125 bo to raczej [ATTACH=CONFIG]399413[/ATTACH] ściana nośna.. więc nie chcę szaleć ? co o tym myślicie ? myślę ze to dobry pomysł. Na tym możesz tylko zyskać. tylko trzeba by dać wentylator i zapewnić możliwosc przepływu powietrza między pomieszczeniami (nie zamykać drzwi lub wykuć drugi otwór) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek21 01.11.2017 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Dobra pytanie co do zakupów bo planuje robić w weekend . płyty gkprofile odbijaki na ścianę i wełna z alu na płyte kratki itpcoś jeszcze konieczne ? i jeszcze ile cm zrobić tej ścianki 20 starczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.11.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Spalin niemożna schładzać w nieskończoność ... no chyba że chce się mieć zatkany komin i...malowanie sufitów lub wąchać kwiatki od dołu [ właśnie mamy 1 listopada] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek21 02.11.2017 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) no to co w takim razie mogę zrobić? http://m.muratordom.pl/instalacje/kominki-i-piece-wolno-stojace/kiedy-koza-ogrzewanie-kominek,35_6963.htmla takie coś ? zdaje ?egzamin Edytowane 2 Listopada 2017 przez bartek21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts