pytbud 24.10.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) witam wszystkich przegladających. Może ktos doradzi. Sprawa wyglada następująco. Większosć domu ma już wylewkę cementową ale został mi salon gdzie po pomiarach miał byc anhydryt 4.5 cm. niestety panowie od mixokreta zrobili mi dobrze i wylali o 1.2 cm mniej i teraz nawet anhydrytu inna ekipa nie chce się podjać bo za cienko. dodam że wszędzie jest podłogówka. proszę o poradę jakie mam możliwosci. z góry dziękujęjeszcze nadmienię ze naprawdę niechciałem progów w domu Edytowane 25 Października 2017 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 24.10.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 To ile Ci wylali? 3,3 cm?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 24.10.2017 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) zwyklej wylali 5.3ale poziomy byly miedzy salonem a resztą o2 cm rózne . dlatego zdecydowałem sie w salonie na anhydryt miało byc drożej ale bez progów i przestawiania drzwi balkonowych reszta domu miala miec 6.5 cm zwykłej posadzki a salan ze wzgledu na róznice poziomow tylko 4.5 dlatego wybor padl na anhydryt zamiast drzec okna i pogrubiać do 8.5 zwykłą Edytowane 25 Października 2017 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 25.10.2017 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Skoro jeszcze nie zalane to ostatnie pomieszczenie to należy odjąć troche styropianu i bedzie po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 25.10.2017 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 kurcze dziwne przecież musieli mieć jakiś poziom ustawiony do którego mają lać a nie od tak sobie wylali mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 26.10.2017 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 właśnie według mnie wylali za mało. Zwracałem im uwage aby dobrze zabazowali bo w salonie jest wyższy poziom. Też myślałem obniżyć styro ale rurki od podłogówki położone a styro 2 warstwy klejone pianą. Dobija fakt, że w salonie jest hs tarasowy, który wyjdzie w takim wypadku z 3 cm progiem. jak by nie podejść to porażka albo koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 26.10.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Nie kapuje, to jak oni ci te wylewki robili? Nie zrobiłes im kreski dokąd lać? Lasera nie mieli? Nie widziałem wylewkarzy chyba juz z 5 lat bez lasera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 26.10.2017 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 forumowiczu "dwiecegły" a no pewnie że mieli laser. teraz się tłumaczą ze nie sądzili że będą problemy z tym anhydrytem. zostawili luz pod skrzydłem balkonowym 3.2 cm ,- a żeby się wyrobić z tamtym pomieszczeniem powinni max 2cm - i to ,ten który 2 dni wcześniej mierzył wiedział (wiedział ale nie powiwdział chyba tak to szło) teraz jeden spycha na hydraulika drugi na tych od okien itd. a zima coraz blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 27.10.2017 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 co ma hydraulik i okna do tego ? oni juz byli po nich poziom mieli ustawiony więc niech teraz kują na własny koszt wszystko postrasz ich kierownikiem budowy czy coś dlaczego to ma być twój koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 27.10.2017 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Jeśli dobrze rozumiem że wylali 2cm mniej niż powinni, skoro to ustaliłeś i zaznaczyleś na ścianie czy oknie a oni zrobili inaczej to niech poprawiają na swój koszt i koniec tematu. Jeśli rozmowa była luźna i niekonkretna i zrobili tak jak uważali to poprawiaj na własny koszt. Nikt ci nie doleje 1.5cm wylewki bo to spęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 27.10.2017 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 na papierze nie mam ustaleń. na ścianie moje kreski są. ale dwa dni wcześniej przy mierzeniu było to ustalane. w dnie wylewki roownierz przypominałem o 6.5 cm. a hydraulicy byli przeciez wcześniej i niestety zachowali błąd z chudziaka czyli te 2 cm różnicy. okna- były z dwu firm i oni tez odmierzali od chudziaka zamiast jeden od drugiego i też są o 2 cm przesunięte względem siebie. myślałem nadlać samopoziomem ten 1 cm ale drogawo bo ponad 90 m2 jest tego. ci ad anhydrytu coś wspominali o jakimś super cienkim i supeeer cenowo że byłby 2 cm nad rurkami ale ja takiego nie mogę znaleźć w necie. wymiana styro i cięcie rurek też koło 1 tys no i zostaje jeszcze ten próg przy hsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.10.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Co ma być ostatecznie wykończeniem tej posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 05.11.2017 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 dalej czekam na wykonawców. podobno mają dać mocniejszy anhydryt i będzie dobrze. tak mówią- jak myślicie? analizując konsekwencje: obnizyc hsa muszę a i taras trzeba bedzie kombinować. odpowiadając na pyt. planowane były wszedzie płytki a w salonie panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 26.11.2017 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 wylali anhydryt.ja piernicze max 40 min a tyle kasiory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytbud 28.11.2017 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 niby chłodno ale jak twarda ta anhydrytoea posadzka byc powinna po 2 tygodniachbo praktycznie mogę ją zdrapac bez użycia siły!?miał być odpowiednik b 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts