Brzeszczot_33 24.10.2017 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czy grzybek musi być przy samym osadniku? Czy można go odsunąć o kilka metrów by nie wystawał na środku ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturStadnik 26.10.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Czy ten grzybek o którym piszesz ma za zadanie napowietrzać czy odpowietrzać? Jak daleko jest oczyszczalnia od budynku? Czy budynek posiada pion kanalizacyjny z wyprowadzeniem odpowietrzania powyżej dachu? Co jest odbiornikiem ścieków po oczyszczalni? Jaka to oczyszczalnia? Spojrzę na konstrukcje to coś odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 26.10.2017 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 (edytowane) Oczyszczalnia to ekosum bioheroZ tego co wiem napowietrzać maJest pion wentylacyjny na dachu z odprowadzeniemOczyszczalnia to jakieś 6-7m od budynkuOdprowadzenie oczyszczonych ścieków do studni chłonnej Edytowane 26 Października 2017 przez Brzeszczot_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturStadnik 26.10.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 To sobie kolega wybrał "oczyszczalnię" pewnie cena, cena, cena dobra nie mnie to krytykować. Jesli jest studnia chłonna to tam powinien być kominek + odpowietrzanie powyżej dachu, choć zaleca sie osobne dla oczyszczalni. Jesli stworzy się podciśnienie pomiędzy studnia chłonna a oczyszczalnia to kominek na studni bedzie zasysał powietrze, bedzie wentylować oczyszczalnie i instalacje i wyrzuci najprostsza droga czyli tym kominkiem w pokrywie. Rozwiązania sa dwa: - możesz przedłużyć ten kominek w pokrywie do 3-4m i zakończ to wywiewka, najlepiej taka która bedzie dodatkowo zasypała powietrze z systemu np ze zwezka venturiego - zatkaj ten otwór wentylacyjny w pokrywie i spróbuj wentylować całość poprzez pion kanalizacyjny - jesli jest wyprowadzony ponad dach. Jak bedzie dobry ciąg to powinno wyciągać gazy z oczyszczalni i wyrzucać na taka wysokość aby nikomu nie przeszkadzały. Wentylacja być musi, od tego nie uciekniesz, tylko jesli dobrze pamietam to ta średnica wentylacji w pokrywie tez chyba nie powala, powinna być zrobiona rura minimum tzw 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 26.10.2017 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 no niestety właśnie teraz widziałem temat tej oczyszczalni... ale co teraz zrobię...jeszcze nie mam jej uruchomionej ale jak czytam temat to planuję aby napowietrzanie działało non stop oraz wrzucać te lepsze baterie czyli bez problemu mogę przesunąć się z odpowietrzeniem w stronę płotu? tam jest fi50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts