Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rolety na rozsuwane drzwi balkonowe PSK 3,0m

grv

Recommended Posts

Witam,

Szukam rozwiązań na zamontowanie rolet lub innej formy przesłonięcia drzwi balkonowych. Rozmiar skrzydeł (okien) 129x193cm i 139x203cm. Pierwsze skrzydło jest przesuwne, szczelina między dwoma skrzydłami wynosi 5,5cm. Myślałem wstępnie o roletach wewnętrznych, ale obawiam się, że przy wysokości 2 metrów kaseta rolety będzie za szeroka i nie zmieści się w szczelinie.

Z góry dzięki za pomoc! :bye:

w poprzednim domu mieliśmy właśnie drzwi tarasowe psk i też obawialiśmy się montażu rolet. zupełnie niepotrzebnie. kaseta rolety zmieściła się bez problemu nic nie przeszkadzało w użytkowaniu i nawet zostało kilka mm zapasowego luzu. korzystaliśmy z usług firmy zajmującej się montażem takich rolet, przed zakupem panowie sprawdzili czy kaseta faktycznie się zmieści. niektóre firmy mają specjalne kasety slim, ale u nas były te normalne i też było ok.

Ja postanowiłem zaoszczędzić trochę pieniążków w łatwy sposób. Zakupiłem rolety w sklepie internetowym. Wszystko wymierzyłem jak na instrukcji podanej na stronie, zamówiłem i po kilku dniach roletki były u mnie. Fajnie wykonane w aluminiowych kasetach. Jeżeli są jakieś wątpliwości można zadzwonić, miły pan pomoże od strony technicznej (korzystałem z jego pomocy) polecam zamówić darmowe próbki bo jednak trochę się różni materiał w rzeczywistości od tego na ekranie. Zamówiłem kilka na próbę ale na pewno będę domawiał do całego domu. Więc z spokojnie mogę polecić sunplis.pl