d_mian 25.10.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Witam, mam ogrzewanie z tego piecyk i wszystko wygląda dobrze tylko piec strasznie długo dogrzewa wodę, mam ustawione żeby grzał do 50 stopni co zajmuje mu 45 minut od temperatury załączenia tj 30-32 stopnie, na początku widać na skali intensywności że działa intensywnie do 4 kresek a później od 34 stopni grzeje na minimum mocy i strasznie długo nagrzewa, jest jakaś metoda regulacji tego albo na samym sterowniku? Moje słowa mogą nie obrazować do końca co mam ba myśli dlatego pozwoliłem sobie dodać film jak to wygląda proszę o pomoc czy da się to zmienić czy tak ma działać i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d_mian 25.10.2017 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 wkradł się błąd (...)"co zajmuje mu 45 minut od temperatury załączenia tj 30-32 stopnie" miało być tj 20-32 stopnie. Z resztą tak jak na filmiku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 A dlaczego temperatur wody spada spada do 20C ?Sprawdź jaki tryb grzania CWU jest ustawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d_mian 25.10.2017 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Nigdy wcześniej nie miałem styczności z tego typu plecami, jak sprawdzić tę ustawiania o których mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2017 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 (edytowane) trzeba wziąć do ręki instrukcję tego kotła.Nie napisałeś co to za model, nie napisałeś, jaką masz instalację, czy czasem moc CO (bo jak widzę, chodzi o CO) jest ograniczona Edytowane 25 Października 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 25.10.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Nie napisałeś co to za model, Podejrzewam że ma ten kocioł Imergass Nike Stars https://www.immergas.pl/Produkty,5638/NIKE_STAR_24_4_ErP?dest=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 25.10.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 ja bym stawiał na eolo, nike z tym wygladem ty cyba bylby mlodszy, nie widac czy na panelu jest napisfaktycznie nie wiadomo o jaką wodę chodzi, czy użytkową czy wodę w ogrzewaniu, nie wiadomo czy z niskiej temp., bo regulator był wyłączonyszkoda czasu na zgadywanie jak podstawowych informacji nie ma... najpierw trzeba miec dane wejsciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d_mian 26.10.2017 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Już podaję informacje, piec to eolo star a sprawa dotyczy grzania wody do ogrzewania bo woda użytkowa jak odkręce kran to na piecu od razu jest moc 3-4 kreski i uzyskuje zadana temperaturę tylko w ogrzewanie powoli podgrzewa jakby moc ograniczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 26.10.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 czyli ma w ustawieniac ograniczoną moc, dobrze że tak grzeje bo ma mniej uruchomień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d_mian 26.10.2017 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 czyli ma w ustawieniac ograniczoną moc, dobrze że tak grzeje bo ma mniej uruchomień A te ograniczenie jakoś idzie przestawić żeby mniej ograniczał? To na sterowniku jakoś czy na piecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 26.10.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 parametr p6 tylko nie wiem jak to wyjdzie bez manometru Aby uzyskać dostęp do fazy programowanianależy postąpić w następujący sposób:- nacisnąć jednocześnie na ok 15 sekund przyciski(1) i (2);- wybrać przyciskami (3) i (4) parametr, któryzamierza się zmienić wskazany w poniższejtabeli:Lista parametrówOpisP0 Wybór paneli słonecznychP1 Wybór rodzaju gazuP2 Wybór gazu specjalnego G110P3 Uaktywnienie funkcji zapobieganiaprzeciekomP4 Uaktywnienie po-cyrkulacyjnew.u.P5 Moc minimalnego ogrzewaniaP6 Moc maksymalnego ogrzewaniaP7 Zegar czasowy uruchamianiakotłaP8 Zegar czasowy rampy ogrzewania- zmienić odpowiednią wartość konsultującprzyciskami (5) i (6) następujące tabele;- potwierdzić ustawioną wartość przyciskiemReset (1) przez ok.5 sekund; wciskającjednocześnie przyciski (3) + i (4) - regulacjitemperatury w.u.anuluje się czynność. przycisk 1 to reset2 to tryb grzania i wylacznik3 lewa strzalka w gore4 lewa w dół5 prawa w gore6 prawa w dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d_mian 27.10.2017 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Bardzo dziękuję , jutro na spokojnie spróbuję coś zmienić a przed zmianą spisze wszystko jak jest teraz ustawione żeby mieć do czego przywrócić jak coś będzie nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts