Genesis72 25.10.2017 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 (edytowane) WitamMam takie pytanieCzy wylewka samopoziomująca po wylaniu i rozprowadzeniu jej wałkiem z kolcami, samopoziomuje sie, czy jej trzeba "pomóc"?Czy mozna ja położyć na styrobetonie?Jakie maie doświadczenia z wylewką, na jaka firmę się zdecydowac?Wczoraj byłem w Castoramie i srednie zużycie wylewki to na 1m2 przy 1mm to ok 2 kg Edytowane 26 Października 2017 przez Genesis72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 02.11.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Witam Cię,Oczywiście teoretycznie powinna się sama wypoziomować. Żeby to osiągnąć należy zadbać o prawidłową konsystencję, tj. dokładna ilość wody zgodnie z zaleceniem producenta. Oczywiście z mojego doświadczenia wiem, że lekka pomoc w rozlaniu się jest wielu przypadkach niezbędna. Oczywiście polecam naszą wylewkę albo FAST MINI-LEVEL od 2 do 20mm albo FAST MIDI-LEVEL od 5-35mm. Obydwie są to wylewki cementowe, które można stosować wewnątrz budynku we wszystkich rodzajach pomieszczeń.Co do Twojego podłoża to należy zadbać o odpowiednią jego nośność, żeby uniknąć rozerwania i finalnie odspojenia się podkładu w trakcie wiązania.Nie znam parametrów technicznych styrobetonu ale podejrzewam, że warto by było wykonać na nim podkład betonowy, który wzmocni podłoże przed wylaniem samopoziomki. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts