Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam takie pytanie

Czy wylewka samopoziomująca po wylaniu i rozprowadzeniu jej wałkiem z kolcami, samopoziomuje sie, czy jej trzeba "pomóc"?

Czy mozna ja położyć na styrobetonie?

Jakie maie doświadczenia z wylewką, na jaka firmę się zdecydowac?

Wczoraj byłem w Castoramie i srednie zużycie wylewki to na 1m2 przy 1mm to ok 2 kg

Edytowane przez Genesis72
https://forum.murator.pl/topic/233297-wylewka-samopoziumuj%C4%85ca/

Witam Cię,

Oczywiście teoretycznie powinna się sama wypoziomować. Żeby to osiągnąć należy zadbać o prawidłową konsystencję, tj. dokładna ilość wody zgodnie z zaleceniem producenta. Oczywiście z mojego doświadczenia wiem, że lekka pomoc w rozlaniu się jest wielu przypadkach niezbędna. Oczywiście polecam naszą wylewkę albo FAST MINI-LEVEL od 2 do 20mm albo FAST MIDI-LEVEL od 5-35mm. Obydwie są to wylewki cementowe, które można stosować wewnątrz budynku we wszystkich rodzajach pomieszczeń.

Co do Twojego podłoża to należy zadbać o odpowiednią jego nośność, żeby uniknąć rozerwania i finalnie odspojenia się podkładu w trakcie wiązania.

Nie znam parametrów technicznych styrobetonu ale podejrzewam, że warto by było wykonać na nim podkład betonowy, który wzmocni podłoże przed wylaniem samopoziomki.

Pozdrawiam

Adam

https://forum.murator.pl/topic/233297-wylewka-samopoziumuj%C4%85ca/#findComment-7425537