Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za krycie dachu?

franekF

Recommended Posts

Ile będzie mnie kosztować robocizna za pokrycie dachu (folia, kontrłaty, łaty, dachówka cementowa, obróbki blacharskie, orynnowanie). Dach jest prosty, czterospadowy, bez udziwnień, niecałe 200 m2.

Przeszukałem Forum i natknąłem się na rozpietość cen od 14 do 40 zł za m2. Ile daliście za tę robotę?

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Wlasnie dzis podpisalem umowe na zrobienie dachu. 205 m2 dwuspadowy, jedyne udziwnienie to 3 okna dachowe 78x140 - 2 kominy do obrobki. Cena za calosc - laty/kontrlaty, folia, dachowka cementowa, obrobki komina, wstawienie okien, orynnowanie, nabicie desek czolowych, ocieplenie 20 cm welna, pokrycie folia od wewnatrz - 8000.

• 3 weeks później...

Za pokrycie dachu o powierzchni 240 blachodachówką zapłaciłam 3500 zł. (bez rachunku).

Zakres prac: łaty, kontrłaty, folia, blacha, obróbki blacharskie, orynnowanie (bez podbitki).

Ekipa pracowała 5 dni i była bardzo solidna. Polecił nam ją producent blachodachówki. Codziennie przyjeżdżali na budowę z miejscowości oddalonej o 120 km.

On 2002-08-27 21:20, Ramona wrote:

Za pokrycie dachu o powierzchni 240 blachodachówką zapłaciłam 3500 zł. (bez rachunku).

Zakres prac: łaty, kontrłaty, folia, blacha, obróbki blacharskie, orynnowanie (bez podbitki).

Ekipa pracowała 5 dni i była bardzo solidna. Polecił nam ją producent blachodachówki. Codziennie przyjeżdżali na budowę z miejscowości oddalonej o 120 km.

a skąd ta ekipa? możesz podać jakieś namiary?

• 4 weeks później...

U mnie wygląda to tak:

-postawienie więźby, zaimpregnowanie i pomalowanie drewnochronem,

-ułożenie dachu: folia, dachówki cementowe Euronit,

- wstawienie okna dachowego 1 szt. i wyłazu kominiarskiego 1 szt.,

- zrobienie i pomalowanie podbitek,

- zrobienie obróbek blacharskich wokół kominów: 3 kominy,

- zaimpregnowanie kominów od góry,

- montaż rynien - bez rur spustowych.

Razem: 8 300 zł, okolice Katowic. Dach dwuspadowy i dodatkowy

pulpitowy nad garażem, jedna lukarna i jeden daszek 2-spadowy nad wejściem.

Powierzchnia dachu ok. 230 m2

Pozdrowienia,

Marek