Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za krycie dachu?

franekF

Recommended Posts

A ja wciąż szukam ceny za ocieplenie wełną (15 - 20 cm)z wykończeniem płytami G-K.

Co do dachu - więźba + folia + 6 okien dachowych + dachówka betonowa + obróbka komina + rynny - dach kopertowy z wypustką nad drzwiami wejściowymi pow. 210 m2 - sama robocizna ok. 7.000 bez VAT

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy są różnice w cenie za robociznę za położenie karpiówki w łuskę od położenia dachówek na zakładkę. Karpiówka bardzo mi się podoba, różnica w cenie za samą dachowkę Wiekor pomiędzy karpiówką a np. renesansową wynosi c.a. 3000 zł - przy moim dachu, jest to do zaakceptowania, tylko czy ten koszt nie wzrośnie przy porównaniu kosztów robocizny? Jaki jest sam koszt robocizny za położenie karpiówki?

Pozdrowienia,

Gaga2

• 2 weeks później...

Teraz, okolice Warszawy, dekarz polecany przez Stowarzyszenie Dekarzy. Dach 270 m2, dwuspadowy, jedna lukarna. Łaty, kontrłaty, dachówka ceramiczna, 7 okien dachowych, 3 kominy, rynny, wykonanie i obróbka blacharska deski czołowej i krokwi szczytowych, obróbki blacharska pasa nadrynnowego. Wyszło prawie 10 tys. zł przy cenach jednostkowych: 16zł/m2 pokrycia, 12 zł mb obróbki blacharskiej,12 zł mb wykonania deski/krokwi, 12 zł mb rynny, 150 zł montaż okna, 50 zł wykonanie czapki kominowej z blachy. Wykonane w 2 tygodnie.

SW

W maju robimy dach (Wielkopolska), za 18 zl/m2 + VAT mamy:

ułożenie łat i kontrłat, pokrycie dachówką, obróbki blacharskie, montaż orynnowania, osadzenie wyłazu dachowego, montaż okna.

Ekipa sprawdzona u znajomych, dachówkę Robena Miedziana udało nam się kupić po 2,61 brutto za szt. Pozdrowionka

On 2002-11-16 19:18, Rafter wrote:

U mnie właśnie fachowcy spod Radomia zaczęli robić. Nabili łaty i kontrłaty. Dowieźli mi już blachę.

Koszt to 8 zł brutto/m2 i 8 zł/mb obróbki.

W sumie za 300 metrów dachu z rynnami wyjdzie około 5000 zł.

Robota sprawdzona. Bierzemy ich po kolei na ulicy. Na wiosnę już są umówieni do sąsiada.

Oczywiście 5000 zł bez rachunku.

Pozdrawiam tutaj min. Kołodkę :grin:

Witaj.

W wakację będę chciał kryć dach blachą.

Czy możesz przesłać na e-mail namiary na tych fachowców?

Jestem z okolic Radomia, a dokładniej Warka

Fachowcy z pod Radomia- od północy, południa ....

Pozdrawiam

U mnie zaczynają się prace nad dachem:

dach 2 spadowy 200 m z naczółkami, 3 okna, 1 wykusza, 1 daszek, 2 kominy. Dachówka karpiówka kładzona w łuske (bardzo duża iość łat)

prace:

ułożenie więżby, obróbka kominów, impregnacja wtórna (pierwsza w tartaku), nabicie kontrłat, podbitka, folia , orynnowanie (bez rur spustowych), 2 kontrłaty (ze wzgledu na podbitke), blacha przyrynnowa ( inaczej folia lubi się trzepotać na wietrze, łaty, ułożenie dachówki, obróbka kominów, okien dachowych. Łacznie 6500 zł. bez rachunku. Rejon Zielona Góra

[ Ta wiadomość była edytowana przez: marudex dnia 2003-05-07 09:11 ]

• 3 weeks później...
Gość lucy

Warszawa, ekipa z Radomia

Dzisiaj podpisałam umowę i dopiero (!) dzisiaj zajrzałam na to forum. Wygląda na to, że przepłacam! Za przełożenie starej dachówki wraz z jej oczyszczeniem, ocieplenie i wymiane rynien wynegocjowałam 14 000 zł. Powierzchnia dachu 160 m2, cztery duże lukarny...

Za dużo??!! Mam nadzieję, że nie!