Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za krycie dachu?

franekF

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Za dużo to chcieli ode mnie! Brak słów - cena wyjściowa: 33 netto za położenie samej dachówki podstawowej, osobno położenie gąsiorów, dachówek skrajnych itp., osobno nabicie łat i kontrłat (po 15 zł za m2 netto - z materiałem), osobno kładzenie folii, osobno wszelakie obróbki. Jak to wszytskio podliczyłam, to mi wyszło ponad 50 zł netto za m2 za samą robociznę - a dach jest czterospadowy, dość duży - ponad 350 m2 ale bez żadnych udziwnień (poza małym gankiem).Zgroza! Oczywiście podziękowałam ekipie, ale teraz każda inna oferta wydaje się tania.

Pozdrawiam

gaga2

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Znalazłam dekarza, który za więźbę + deskowanie + papę chce 20 zł/m2 (dach ok. 200 m2).

No i teraz nie wiem czy to nie za dużo :( HELPIK! Co myślicie o tym?

Czy może macie do polecenia dekarza właśnie z okolic Trójmiasta?

• 2 weeks później...
Gość gosc
za 360 m2 klejenie papy + laty + kontrlaty + robione rynny ( nietypowe czworokatne montaz maskownicy tej rynny sama blacha )tego jakies 75 m + 2 wole oka + dachowka karpiowka + inne obrobki + 5 okien + jeden wylaz + mialy byc wykladane kosze dachowka ale zrezygnowalem w polowie + oczywiscie inne obrobki jakosc super nic dodac nic ujac zero zmartwien robota 1 sza klasa 25tys nie wiem czy to tanio czy drogo ale zaplacil bym 30 za ta robote okolice ilawy pozdrawiam

Kontrłaty,folia łaty, dachówką Braas + obróbki 4 kominów + okna połaciowe 10 szt i 2 wyłazy + deski okapowe i orynnowanie przy pow. 380 m2 dosyć prostego dachu zapłaciłem 21,40 PLN /m2 z rachunkiem we Wrocławiu.Ekipa b.sprawna,robili 7 dni.

Wcześniej za więzbę płaciłem 12 PLN/m2 + 7% Vat-u.

Dach wielopłaszczyznowy 230 m2 w Warszwie:

-więźba (+ 3 krotna impregnacja drewna)

-łaty

-foliowanie

-kontrłaty

-lukarna + ocieplenie i otynkowanie lukarny

-blachodachówka

-orynnowanie (w tym przejścia poziomów)

-obsadzenie okien połaciowych

-obróbka komina na zewnątrz i wewnątrz (w kominie o wym. 2mx2m jest również wyłaz dachowy)

Za wszystko zapłaciliśmy 8.000,-zł

Jesem niedoświadczona więc prosze się nie śmieć. Rozumiem, ze podana cena dootyczy tylko robocizny? A ile kosztują materiały? Wiem, że na pewno rozpiętośc cenowa jest ogromna, ale ja jestem zainteresowana dachówką cementową.

Witam.

Ja mam 230 m2 dachu dwuspadaowy

(z boku skaład opału + ganek+ taras+2*okno+wykusz=230m2).

MATERIAŁ

Blacha SARA - 6k

Rynna Galeco Extra - 2k

łaty 1200mb- 0,72k

podbitka ? - około 20 zł/m2

okna 2*1k

wyłaz 0,3k

Robocizna

za wszystko 5k (blacha +rynny+ podbitka)

Jak myślicie drogo?

Ekipa we wtorek zaczyna pracę

• 4 months później...
Gość tom_now

Mam prosbe do forumowiczow o pomoc w sensownej wycenie robocizny ciesielki i dekarki przy moim przyszlym dachu (Łódź). Czytalem sporo forum i mam poglad na sprawe mniej wiecej, ale licze na pomoc kogos doswiadczonego

- Dach dwuspadowy ok. 230-240 m2, po obydwu stronach centralnie kukułki; po bokach naczółki

- Okna kolankowe - 7 szt. (3 x 2 zespolone kombi + 1 pojedyncze)

- Okna połaciowe - 8 szt. (3 x 2 kombi zespolone z kolankowymi + 1 pojedyncze)

Chodzi mi o koszt calosci, w tym poszczegolne prace

- wykonania wiezby dachowej (platwiowo-kleszczowa)

- polozenia lat, kontrlat i folii

- pokrycia blachodachowka (lindab wysoki profil albo finco-stal)

- obrobek blacharskich

- montazu orynnowania

- montazu okien (polaciowych i kolankowych)

Dekarz powiedzial mi za wszystko 15 tys, co (na podstawie zebranych z forum informacji) wydaje mi sie mocno przesadzona suma. Troche obrobek tam bedzie, ale bez przesady, jest to raczej w miare standartowa robota. Pozdrawiam

Tomek