oletomada 25.10.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Witam. Może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny takiego przecieku? Dodam że cieknie tylko wtedy jak deszcz zacina z tej strony. Dekarz uszczelnial juz 3 razy i dalej cieknie. Komin systemowy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 25.10.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Witam. Może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny takiego przecieku? Dodam że cieknie tylko wtedy jak deszcz zacina z tej strony. Dekarz uszczelnial juz 3 razy i dalej cieknie. Komin systemowy. Pozdrawiam. Żeby coś ocenić, doradzić to przydało by się zdjęcie komina na dachu i sposób wykonania jego obróbki z blachy. Może poszukaj ze 2 innych dekarzy niech zobaczą o co chodzi, porównasz ich opinie i podejmiesz odpowiednią decyzję. Mi osobiście jedyne co przychodzi do głowy, to źle wykonany kołnierz wokół komina z blachy. Żeby było szczelnie robi się wcinke w komin, wpuszcza blache i uszczelnia tak jak na zdjeciu które wrzuciłem. Może u ciebie coś pomineli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 26.10.2017 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Witam. Może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny takiego przecieku? Dodam że cieknie tylko wtedy jak deszcz zacina z tej strony. Dekarz uszczelnial juz 3 razy i dalej cieknie. Komin systemowy. Pozdrawiam. Zgadzam sie z poprzednikiem. Zrób zdjęcie zakończenia komina albowiem może to tam jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oletomada 26.10.2017 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Przy okazji zrobie zdjecie. Dzis byli fachowcy co stawiali komin i twierdza ze wszystko jest szczelne. Obstawiaja ze moze przesiąkac tynk na bazie zywicyna kominie. Jak przyblizy sie zdjecie komina to widac takie ciemniejsze paski. Tak jest polozony tynk. Czy są jeszcze jakies bezbarwne impregnaty do tynku zeby nie przesiakal? Czy poprostu polozyc jeszcze raz tynk mineralny na bazie zywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adski 27.10.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 U mnie po sąsiedzku też lekko podcieka komin ale wygląda na to, że od wewnątrz. Pewnie trzeba uszczelnić kopułke komina bo wełna w kominie zamokła. Po odkrywkach na około komina pod dachówką było sucho -tylko, że 3 dni po ulewie. Chociaż jak sobie pomyślę ile wody by musiało spaść w ten mały otwór komina podczas deszczu by tak zalać to jednak ciężko mi w to uwierzyć. Tym bardziej, że mam 5 metrów dalej otwartą rure 15 lub 20cm średnicy i pod rurą na podłodze są ewentualnie małe ślady wody ale znowu to na bieżąco odparowuje, a z wełny pewnie nie tak łatwo odparowuje tym bardziej jak tak głęboko zamokło. I też mam komin tylko otynkowany w podobny sposob co Ty IMG_3260 by adam as, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts