kurtz 26.10.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Używał ktoś tej piany do montażu okien? warto stosować, podobno jest bardziej elastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.10.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Podobno tak. Mam za sobą sezon testów na tej pianie. Latem w użytkowaniu ok. Po lecie mam więcej spostrzeżeń: na słońce starzeje się tak samo jak inne. Niby jest całosezonowa (do -10) ale puszka w temp. poniżej 10st na plusie jest zbyt zimna i wydobywa się z niej lejąca ciecz z której robią się bąble. Zapewne w instrukcji jest napisana minimalna temp puszki, więc pewnie trzeba już wozić ze sobą grzejnik (tak zawsze robię w okresie zimowym). Za to piana GU, której używam jako głównej w tych samych warunkach zachowuje się bez zarzutu. Ogólnie - po zachłyśnięciu się niebieskim Soudalem zapał mi troszkę opadł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 29.10.2017 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Dzieki za opinie! NIby ten soundal wytrzymuje zmiane wymiarów o 50% i nie pęka. Chce zamontować okna trochę bardziej akustyczne i się zastanawiam czy jej nie wziąć. a z Soudafoam Low Expansion masz jakieś doświadczenia? Wogóle do jakiej temperatury polecasz wymianę okien, mi montżyści powiedzieli, że tak do -3 st.C, , niżej nie polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.10.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ciekawe...Bardzo ciekawe A jak będzie minus 4 ?A na serioPrzy WYMIANIE okien może być i nawet minus 10 jesli monterzy wytrzymają taki ziab. Kryterium dopuszczenia jest piana i temperatura przy której następuje jej krystalizacji na mrozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts