qwertykokos 26.10.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Dobry wieczór. Mam pytanie odnośnie zamocowania drabiny sznurowej do dachu. Jak poprawnie to zrobić by nic nie uszkodzić. Znajomy poprosił mnie był mu wymienił kilka dachówek ponieważ on ma lęk wysokości. Pożyczył drabinę sznurową ponieważ dach nachylony jest pod kątem 37 stopni. Niestety w pobliżu nie ma komina był mógł do niego przymocować drabine. Czy można za gąsiory lub podnieść dachówkę i zahaczyć o łatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 27.10.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Nie można za gąsiory!!! Szczerze mówiąc skoro zadajesz takie pytanie to nie powinieneś się brać za tę robotę. Piszę to bez złośliwości, a tylko z uwagi na Twoje bezpieczeństwo. Odpuść i niech kolega uprosi jakiego dekarza, żeby podjechał i mu to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertykokos 27.10.2017 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 (edytowane) O moje bezpieczeństwo nie masz o co się martwić. Chodzi mi o to by czegoś nie uszkodzić dlatego pytam. Po dachu chodziłem nie raz tylko używałem drabin ze specjalnymi uchwytami do dach. Teraz niestety nie mamy do takiej drabiny dostępu a sznurowej nigdy nie używałem. Wiem że można zapiąć się za komin jednak oba są po bokach przy okapie a uszkodzone dachówki na środku. Pomyślałem by wykombinować takie uchwyty które zapnę pod dachówkę jak śniegołapy. W sumie o tych gąsiorach to nie wiem czemu napisałem. Edytowane 27 Października 2017 przez qwertykokos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts