kurtz 27.10.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Mam do wykonania tynk w starym domu, obecnie ściany są bardzo krzywe, słyszałem, że w takim przypadku lepiej wykonać tynk lekki, bo można go grubiej nakładać. Ma ktoś doświadczenie i może powiedzieć jakie są zalety takich tynków i czy faktycznie warto iśc w tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.10.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Nie wiem jaki to jest pumeksowy. Ale jeśli jest krzywo to łatwiej będzie zrobić gipsowy maszynowy niż cem wapienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 27.10.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Jedyne co do głowy przychodzi to tynk zrobiony z PERLITU , tak zwany perlitobeton , bardzo ciepła sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 22.11.2017 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Szanowny Panie, przy wyrównywaniu wypukłych, „krzywych” ścian optymalny rozwiązaniem byłoby skucie starych tynków i ponowna ich aplikacja. Będzie to jednak zadanie czaso i pracochłonne. Nakładanie kilku nowych warstw tynku może zaś zwiększać ryzyko ich pękania. Dobrym sposobem może być wykorzystanie gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® ST10 START. Można ją nakładać nawet w grubych warstwach, bez obawy o powstawanie pęknięć. Dzięki jej zastosowaniu, powierzchnia ścian będzie gładka i gotowa do malowania lub tapetowania. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts