Nika2017 27.10.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Proszę o informację czy należy martwić się mokrymi murami w nowobudowanym domu. Teraz ściany zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz mają plamy ( duuuże) , widać że są mokre. Obecnie budynek jest przed przykryciem i myślę, ze to tego wynika, a pogoda nie pomaga. W najbliższym czasie ( ok 3 tygod. ) powinna pojawić się ekipa od dachu , więc myślę że przyczynę wyeliminujemy. Ale co dalej . Czy poczekać aż samo to uschnie czy jednak jakieś osuszacze. Obawiam się mrozów i tych mokrych ścian. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 27.10.2017 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Żadne osuszacze nie pomogą, wyschnąć musi naturalnie niestety, czyli najlepiej trochę słońca, brak deszczu i przewiew. Negatywnego skutku nie powinno być żadnego, do silnych mrozów jeszcze daleko więc nic nie popęka, lekki mróz nie spowoduje żadnych strat. Z czego masz ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika2017 29.10.2017 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Mury są z porotherm wienerberger. Obawiam się czy do mrozów wyschnie, gdyż ta sytuacja ma miejsce od czasu gdy polewaliśmy strop po wylaniu, gdyż wówczas były bardzo duże upały i majster kazał nam polewać tydzień, więc polewaliśmy i wówczas ściany po raz pierwszy zamokły, a potem deszcze i tak to się ciągnie już od ok sierpnia. Co trochę przyschnie to znowu i w zasadzie cały czas mokre a tu zima się zbliża i tym się martwię Pod płytą która wystaje jako zadaszenie wejścia jest ok, sucho, a reszta murów mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.10.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ja mam to samo, mój sąsiad z lewej też i z prawej też i hm zapewne wielu ludzi wokół, każdemu deszcz zalał co mógł. Trzeba zabezpieczyć przed zimą i deszczem, jakieś folie, plandeka czy coś innego, albo czekać do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika2017 30.10.2017 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 To mnie trochę pocieszyłeś, bo w mojej okolicy jakoś czegoś takiego nie widzę, a wcześniej jak się nie budowaliśmy to nie miałam takiego skrzywienia aby oglądać budowy , he he. Teraz czekam na dach i mam nadzieję, że w listopadzie uda się go zrobić, a potem będę się modlić o łagodną zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 30.10.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Tak jak napisał Kemotxb wszyscy mają tak samo, ja również Niestety pogoda nie rozpieszcza inwestorów a budować trzeba. Nic się nie stanie a zanim bedzie -10 to już będą "suche" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts