Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa posadzki metodą iniekcji, zapadająca posadzka, podnoszenie posadzki,

romeroow

Recommended Posts

Witam

Wiem, że mój przypadek nie jest odosobniony i mam pytanie czy i jak rozwiązaliście problem zapadającej się posadzki.

Przez ostatnie dwa miesiące zaobserwowałem, że zapada się posadzka w prawie całym domu, pomiędzy 10-20mm.

Chudziak został wylany w 09.2012 roku, posadzki właściwe 06.2013r, a wprowadziłem się w 08.2014 roku.

Podejrzewam, że przyczyna tkwi w złym zagęszczeniu a ulewne lato spowodowało osiadanie. Nie chcę kuć posadzek.

Słyszałem, że można naprawić to przy pomocy iniekcji, ale nie wiem na ile skuteczny, szukam osób które skorzystały z tej metody, czy są zadowolone, obawiam się zaryzykować ponieważ koszt jest dość wysoki.

Znalazłem dwie firmy (prawdopodobnie z jednej skorzystał forumowicz Darek49 ale nie udało mi się nawiązać kontaktu),

Moderowano która chyba przekształciła się w moderowano. i

moderowano, które zajmują się tą technologią.

Czy macie jakieś doświadczenia i opinie na temat INIEKCJI i firm które się tym zajmują.

Z góry dziękuję za pomoc.

Roman z Bydgoszczy

Edytowane przez Tomaszs131
Reklama jest niezgodna z regulaminem forum.

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
Witam,

Mam podobny problem. Zamierzam wykonać iniekcję geopolimerową. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Moja podłoga zapadła się mniej (2-4 cm). W następnym tygodzniu będzie wykonywany remont (podobno bez niszczenia podłogi)

Pozdrawiam

Witam

Czy udało sie podnieś i jaka ma Pan opinie

• 7 months później...