jacentyy 29.10.2017 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 ^^5 cm chudziak 10 cm xps w jednej warstwie bez żadnych mijanek , czy tez ukladania w cegielkei szczerze powiedziawszy najlepiej by było kleić plyty xps masa kmb tzn boki, kladzenie izolacji czy to na chudziaka czy na xpsa po calosci mija sie z celem poniewaz zbrojarze moga uszkodzic te izolację , dlatego ja bym kleił i dodatkowo przesmarowałbym połaczenia xpsa po położeniu, jeżeli jednak chcesz kłaśc izolacje po całości to wtedy: 5 cm chudy beton 10 cm xpsaizolacja z papy lub kmb warstwa dociskowa z 5 cm chudziakai płyta na tym wtedy masz pewność ze izolacja nie zostanie uszkodzona https://www.schwedenplatte.de/bilderBase/1/1_gal_IMG_3266.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 29.10.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Wytłumaczcie mi po co xps 120 cm pod ziemia? No..mostek cieplny....a może ktoś to policzył? Bo jakos przy certyfikatach o tym nie myślałem że to może byc aż tak szkodliwe, te mostki w chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastex 29.10.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 ^^ 5 cm chudziak 10 cm xps w jednej warstwie bez żadnych mijanek , czy tez ukladania w cegielke i szczerze powiedziawszy najlepiej by było kleić plyty xps masa kmb tzn boki, kladzenie izolacji czy to na chudziaka czy na xpsa po calosci mija sie z celem poniewaz zbrojarze moga uszkodzic te izolację , dlatego ja bym kleił i dodatkowo przesmarowałbym połaczenia xpsa po położeniu, jeżeli jednak chcesz kłaśc izolacje po całości to wtedy: 5 cm chudy beton 10 cm xpsa izolacja z papy lub kmb warstwa dociskowa z 5 cm chudziaka i płyta na tym wtedy masz pewność ze izolacja nie zostanie uszkodzona https://www.schwedenplatte.de/bilderBase/1/1_gal_IMG_3266.JPG Rozumiem, że hydroizolacją ma być xps, który będzie dokładnie posklejany masą kmb. Co do izolacji ciężkiej to sie pośpieszyłem z pisaniem, bo jak policzyłem koszty to kilka folii epdm bym kupił, więc muszę coś tańszego i pewnego. A czy można taką folię epdm połączyć z masą kmb przy połączeniu izolacji pionowej z poziomą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts