Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt hipoteczny w mBanku

kasztanka

Recommended Posts

też się zastanawiam nad mBankiem, który jest o tyle dla mnie wygodny że mam tam konto prawie od początku jego istnienia, na stronie pisza że wycena jest wymagana do wniosku kredytowego, ale czy co jakiś czas trzeba ją robić to nie wiadomo, pewnie rozmowa z konsultantem rozwieje wątpliwości, troche niejasne jest kilka punktów np umowa z generalnym wykonawcą (a co jeśli nie ma generalnego wykonawcy), najlepiej porozmawiać z kimś z mBanku

Ja też mam mieszane uczucia jesli chodzi o mBank.Starałam sie o kredyt odnawialny i wprawiło mnie w osłupienie podsuwanie przez pracowników banku, umów kredytowych in blanco. Dopiero po moim stanowczym żadaniu dopisano tam kwotę kredytu, datę itp. Jednak wątpliwości pozostały i po kilku dniach zdecydowałam się skorzystać z możliwości odstąpienia od tej dziwacznej umowy.Jednka do dziś dnia nie zwrócono mi oryginalnych dokumentów i nie potwierdzono otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy.Czekam co bedzie dalej.

Ja też mam mieszane uczucia jesli chodzi o mBank.Starałam sie o kredyt odnawialny i wprawiło mnie w osłupienie podsuwanie przez pracowników banku, umów kredytowych in blanco. Dopiero po moim stanowczym żadaniu dopisano tam kwotę kredytu, datę itp. Jednak wątpliwości pozostały i po kilku dniach zdecydowałam się skorzystać z możliwości odstąpienia od tej dziwacznej umowy.Jednka do dziś dnia nie zwrócono mi oryginalnych dokumentów i nie potwierdzono otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy.Czekam co bedzie dalej.

Ja równiez serdecznie odradzam. Opisywałem część ze swojej przygody na tym forum http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=413122&highlight=mbank#413122

Niestety z przyczyn logistycznych musiałem u nich wziąśc ten kredyt -ale bardzo żałuję, że spotkałem ich i expandera na swojej drodze.

... pewnie rozmowa z konsultantem rozwieje wątpliwości, troche niejasne jest kilka punktów np umowa z generalnym wykonawcą (a co jeśli nie ma generalnego wykonawcy), najlepiej porozmawiać z kimś z mBanku

Ja rozmawiałem regularnie z "konsultantami" mBanku i expandera i jak dla mnie, Ci ludzie nie bardzo wiedzą o czym mówią

pozdr Mariusz