Gość grend 28.10.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Ktoś cos takiego robił samodzielnie ? Może się podzielić doświadczeniem na co zwrócic uwage Chce dystanse robic warstwami wykładziny, jest jakis inny patent ?Jakiego kleju uzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 29.10.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 zdecydowanie na klejach do montaży stopni ! mają taką właściwość że przy wysychaniu się kurczą i dociskają do betonu . Musisz zadbać by beton był równy , kleje można nakładać do 5mm grubości później się rozwarstwiają , gruntować beton tylko środkami zalecanymi przez producenta kleju! jak położysz stopień należy go wypoziomować tak by się nie chwiał ( stosować podkładki najlepiej z pilśni . Klej ma dużą siłę jak będzie krzywo podłożone potrafi złamać stopień .Uważam montaż schodów na betonie za bardzo pracochłonny i trudny , oczywiście z wszystkimi obróbkami w drewnie . Montaże na piankach i kotwach odradzam - schody będą skrzypieć po kilku latach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 29.10.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 (edytowane) Stopni nie mam idealnie równych i chce to własnie wypoziomowach podkładając pociętą wykładzine - takie rozwiazanie robiłem przy kładzeniu kamienia. Zastanawiam sie czy to ma sens aby wyrównać np klejem do płytek bo to znowu jest wprowadzanie wilgoci obecnie schody mam wysuszone i chce to pominąc.W tym momencie mam mozliwośc niwelować do 5 mm ? Jeszcze pytanie odnosnie lakierowaniaBo chcę przed położeniem jeden raz polakierować a później kolejny raz jak już będą położone - chodzi o jakieś ewentualne uszkodzenia które później będzie można łatwiej zlikwidować a jedna warstwa lakieru powinna chronic przed typowym zabrudzeniem. Jak bys to rozwiazał Edytowane 29 Października 2017 przez grend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 30.10.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 jak masz możliwość to wyrównaj cienką wylewką cementową odczekaj dwa trzy dni wyschnie i na to stopnie na kleju - przypomniało mi się że nadaje się klej do parkietów. Polakieruj na gotowo , bo to lakiery są twarde i chronią drewno przed uszkodzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 31.10.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 16.12.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 ... a miałes kontakt z klejami na bazie poliuretanu ? Jak szukałem w necie takich dedykowanych klei to wiekszośc była na takiej bazie, do tego jeszcze nawet mamuta niby mozna stosowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 31.12.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Ja montowałem schody z płyt panelowych na beton. Z racji tego ze większość prac wykonuje sam, a schody betonowe idealnie mi nie wyszły, zrobiłem tak że wierciłem sobie w betonie otwory, zagruntowałem , następnie dawałem kołki które wypoziomowałem, następnie piankę montażową. Za materiał z tralkami na schody wydałem 3200zł. Lakierowałem 3 krotnie lakierem do parkietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.01.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Jak ta płyta wyglądała w środku ? To były sklejane deski wewnątrz , czy coś jak sklejka ? https://www.google.pl/search?q=drewniana+p%C5%82yta+panelowa&client=ms-opera-mobile&channel=new&dcr=0&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVt-6IvfLYAhWJZlAKHTCGAZEQ_AUIESgB&biw=360&bih=476 Myślałem o obrobieniu sklejką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts