pawelpiwowarczyk 28.10.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Cześć! Będziemy malowali drzwi surowe sosnowe na różne kolory (5 sztuk). Malowanie ma całkowicie zakryć rysunek drewna.Jakich farb użyć?Wstępnie myślałem o Tikkurilli Everal Aqua Matt 10 albo o Tikkurilli Everal Matt 10 (bez "Aqua"). Napisałem do producenta a ci zalecili mi:- 2 warstwy Tikkurila Multistop- 1 wastwa Tikkurila Everal Aqua Primer- na to Tikkurila Everal Aqua Matt 10Nprawdę aż tyle warstw muszę użyć?Czy warto używać wesję "Aqua", czy nie lepiej zwykłej, mniej ekologicznej ale o lepszych parametrach? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?A może polecicie farby innego producenta? Proszę o dokładne wyszczególnienie warstw, bo wpis typu "malowałem farbą XYZ i wyszło super" jest dla mnie bezużyteczny : -) Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 30.10.2017 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Najpierw "zagruntować" : CAPON em (głęboka penetracja) a potem kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts