kdesign 29.10.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Witam. Byłem ostatnio w jednym z poznańskich klubów i widziałem blat baru wykonany z OSB. Pokryty był transparentnym "czymś" miękkim i zabezpieczającym. Może ktoś się orientuje czym zabezpieczyć taką płytę? Substancja użyta do tego była w miarę miękka i przeźroczysta. Może ktoś mógłby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.10.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Obstawiam jakąś żywicę. W zalezności od ilości dodanego utwardzacza można uzyskać różny stopień utwardzenia. Konkretnego rozwiązania nie zaproponuję, trzeba by przegadać ze sprzedawcami / doradcami technicznymi, powinni coś zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdesign 31.10.2017 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Dziękuję za poradę. Też nad tym myślałem- podejrzewam żywicę epoksydową z mneijszą ilością utwardzacza ale nie wiem czy ona da ten efekt elastyczności i odpowiednią grubość powłoki- ale przetestuję i dam znać! Obstawiam jakąś żywicę. W zalezności od ilości dodanego utwardzacza można uzyskać różny stopień utwardzenia. Konkretnego rozwiązania nie zaproponuję, trzeba by przegadać ze sprzedawcami / doradcami technicznymi, powinni coś zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 31.10.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Ostatnio w wątku o żywicach na podłogi chwalą żywice poliasparginową - min. ma certyfikat dopuszczający kontakt z żywnością co przy blacie nie jest bez znaczenia. Może by o tą popytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts