kaLee1981 29.10.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Witam Proszę o podpowiedź w jaki sposób doprowadzić powietrze z salonu do pokoju przez korytarz na odcinku około 4m w planie mam podwieszany sufit 10cm.Wiem że są specjalne docieplane rury DGP widziałem je na allegro ale najmniejsza to fi100 wewnątrz a z dociepleniem które ma na sobie wychodzi pewnie około 15cm sufitu już bardziej nie chcę obniżać bo i tak jak obniżę o 10cm to wyjdzie mi wysokość pomieszczenia około 255cm a to już jest mało a stropu już nie podniosę bo już jest wylany.Czy te rury można ścisnąć żeby weszły mi w ten sufit 10cm wiem że wtedy zmniejszy się ich przewodność ale też myślałem żeby puścić np dwie obok siebie.Czy macie może jakieś lepsze rozwiązanie tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 02.11.2017 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Może prostokątne kanały te mniejsze to 50x150. Np. Darco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.11.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Takie kanały + IZOLACJA będą i tak za duże .... przy tak mało podwieszonym suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaLee1981 05.11.2017 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Ale jest to jakieś rozwiazanie bo rury o średnicy fi 150mm i tak tam nie zmieszcze. Takie kanały + IZOLACJA będą i tak za duże .... przy tak mało podwieszonym suficie A czym to docieplić? Bo jak bym dał styropian 2cm od góry i taki sam od dołu to nie wystarczy? Ewentualnie 3cm od góry i 1cm od dołu bo ciepło raczej w górę ucieka. Bo w takiej konfiguracji już się chyba zmieszczę bo po bokach mogę dać nawet 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.11.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Pozostaje ustalić w jakiej temperaturze styropian zrobi się plastyczny, a w jakiej zacznie emitować toksyczne związki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 05.11.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 http://www.darco.com.pl/oferta-produktowa/art,103,rekp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts