art8005 04.12.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ja nawet nie widziałem innego , i nigdy się nie wypowiem że taki a taki .... a tu kolega J.W. sypie wiedzą z rękawa... Ja juz instalacje miałem pod wanasa przygotowana ,każdy bedzie chwalił to co ma (cena mojego zakupu dużo,dużo mniejsza niż na znanych portalach z montażem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 04.12.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ja juz instalacje miałem pod wanasa przygotowana ,każdy bedzie chwalił to co ma (cena mojego zakupu dużo,dużo mniejsza niż na znanych portalach z montażem ) Wymieniałeś już filtry ?? będziesz dorabiał czy firmowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vietcong 04.12.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 G4 polecam dorabiać - jak w miarę regularnie bedziecie wymieniali/odkurzali, to i M5 wytrzymuje dłużej. Teraz zastanawiam się nad nowymi filtrami antysmogowymi Polecam tez zainstalować pudełko z filtrem wstępnym max G3 - zatrzyma wszystkie owady, które wejdą do czerpni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.12.2018 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Wystarczy podjechać do Rzeszowa i dowiesz się kolego ile kosztuje u producenta Panie Janie U producenta zawsze będzie drożej bo jest on zobowiązany wobec swoich dużych odbiorców do utrzymywania wyższych cen. Jeśli się chce tanio, to się nie kupuje u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 05.12.2018 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 U producenta zawsze będzie drożej bo jest on zobowiązany wobec swoich dużych odbiorców do utrzymywania wyższych cen. Jeśli się chce tanio, to się nie kupuje u producenta. To widocznie ludkowie kupujący w Rzeszowie "kradną" ale zostawiają zaliczkę na poczet odszkodowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 07.12.2018 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 To widocznie ludkowie kupujący w Rzeszowie "kradną" ale zostawiają zaliczkę na poczet odszkodowania... Nie. Po prostu kupują drożej niż mogliby kupić AirPacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 08.12.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Dziś postanowiłem wymienić filtry ,, kupiłem u tapicera owatę 8 mm , wywaliłem G4 , Ten gruby filtrr w opakowaniu jest jeszcze ok , nie śmierdzi , lekko go odkurzyłem ,, na niego położyłem luzem 2 x 8 mm wycięte na wymiar , a tą ramkę z druta oplotłem nitką ( taki stelaż ) i na to jedna warstwa 8 mm owaty , W menu serwisowym przestawiłem moc pierwszego biegu na 20% z 15 %. Sprawność jest dobra więc wolę więcej powietrza świeżego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 08.12.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie. Po prostu kupują drożej niż mogliby kupić AirPacka. Z kąd kolega handlowiec wie za ile kupują ? Takie twierdzenie trochę wyssane z palca , ale czego można się spodziewać po naganiaczu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 08.12.2018 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Dziś postanowiłem wymienić filtry ,, kupiłem u tapicera owatę 8 mm , wywaliłem G4 , Ten gruby filtrr w opakowaniu jest jeszcze ok , nie śmierdzi , lekko go odkurzyłem ,, na niego położyłem luzem 2 x 8 mm wycięte na wymiar , a tą ramkę z druta oplotłem nitką ( taki stelaż ) i na to jedna warstwa 8 mm owaty , W menu serwisowym przestawiłem moc pierwszego biegu na 20% z 15 %. Sprawność jest dobra więc wolę więcej powietrza świeżego . Ta owata może poprawi Ci samopoczucie, ale jakości powietrza w domu na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 08.12.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Z kąd kolega handlowiec wie za ile kupują ? Takie twierdzenie trochę wyssane z palca , ale czego można się spodziewać po naganiaczu .. Tłumaczę Ci możliwe wyjaśnienie sytuacji o którą pytałeś. a nie co wiem. Nic nie dostaję za wypowiedzi o tych czy o innych firmach. Piszę bezinteresownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 08.12.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Ta owata może poprawi Ci samopoczucie, ale jakości powietrza w domu na pewno nie. masz już jakieś doświadczenie z takimi filtrami DIY ? napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 08.12.2018 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Za ile można wyrwać Wanasa 350? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 09.12.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Teraz nie wiem ,, podzwoń po instalatorach ,, zadzwoń do producenta .. nikt za ciebie tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 09.12.2018 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Teraz nie wiem ,, podzwoń po instalatorach ,, zadzwoń do producenta .. nikt za ciebie tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 09.12.2018 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Zapłaciłem 6700 na koniec lutego za Wanasa 350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 09.12.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) masz już jakieś doświadczenie z takimi filtrami DIY ? napisz Liwko stosuje owatę i zaprezentował stan swoich filtrów : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?234410-Pochwalcie-si%C4%99-swoimi-filtrami-wentylacji-mechanicznej&p=6750759&viewfull=1#post6750759 Widać wyraźnie, że w domu ma mniej więcej tak jak na zewnątrz. Ja mam samoróbkę F5 + F9 i widać różnicę (stan po 2 miesiącach): Na górze F5, na dole F9, po prawej wlot, po lewej wylot z mieszkania. Dodatkowo zrobiłem też filtr węglowy - skrzynka z 5kg węgla aktywnego i zniknął problem smrodu z kominów sąsiadów. Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Tom1000k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 21.12.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Panowie jak tam wasze wanasy w te mroźne dni co były ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 21.12.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Panowie jak tam wasze wanasy w te mroźne dni co były ostatnio ? A co masz jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 22.12.2018 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 A co masz jakiś problem? Miałem pewne " zastrzeżenia" ale już zażegnane , pytam jak u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 22.12.2018 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Zamarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts