toommm 22.12.2018 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Zamarza? U mnie nie , nawet przy -12 jeszcze nie stwierdziłem grama lodu , miałem problem ze skroplinami w komorze nawiewu ale już problemu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 23.12.2018 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 A w jaki sposób Wanas rozladza wymiennik?Piszą, że są to 3 algorytmy - jest to opisane w dtr urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 23.12.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 1. Regulacja proporcji nawiew/wywiew2. Jak wyżej + grzałka3. Tylko grzałka bez ingerencji w tryb pracy wentylatorów.Jedną z trzech opcji wybiera się w menu sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 23.12.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 1. Regulacja proporcji nawiew/wywiew 2. Jak wyżej + grzałka 3. Tylko grzałka bez ingerencji w tryb pracy wentylatorów. Jedną z trzech opcji wybiera się w menu sterownika. kolega ma wanasa ? na jakich ustawieniach masz ( bieg1 , 2 bo 3 wiadomo 100% ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 24.12.2018 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Na razie w pudle czeka na podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 24.12.2018 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 1. Regulacja proporcji nawiew/wywiew 2. Jak wyżej + grzałka 3. Tylko grzałka bez ingerencji w tryb pracy wentylatorów. Jedną z trzech opcji wybiera się w menu sterownika. A grzałka sterowana jest płynni, czy on-off? Tam są wymienniki aluminiowe, a te nie potrzebują jakiejś wyrafinowanej automatyki by nie zamarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 24.12.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 Czy jest on/off czy płynnie sterowana to sprawdzę jak podepnę wreszcie centralę pod instalację i sprawdzę moc pobieraną. Producent nie pisze dokładnie. Grzałka ma 500 W. Jak to można inaczej sprawdzić niż watomierzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 24.12.2018 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2018 A grzałka sterowana jest płynni, czy on-off? Tam są wymienniki aluminiowe, a te nie potrzebują jakiejś wyrafinowanej automatyki by nie zamarzały. Wierząc w termometr w rekuperatorze i ten w PC to przy -12 w nocy a w dzień -10 nie zamarzł, a nawet nie oszronił się no chyba że w środku gdzieś między lamelami czego stwierdzić nie umiem , a grzałkę to mam w menu w ogóle wyłączoną a reku chodzi na 15 % . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 25.12.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Dobra wiadomość. Airpack załącza grzałkę 1000 Wat przy -5. Aluminium ale też rozmiar Klingenburga robi robotę. Myślę, że dzięki rozmiarom wymiennika stawia mniejszy opór i dysponuje większym sprężem przy niewielkim zużyciu energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 25.12.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Dobra wiadomość. Airpack załącza grzałkę 1000 Wat przy -5. Aluminium ale też rozmiar Klingenburga robi robotę. Myślę, że dzięki rozmiarom wymiennika stawia mniejszy opór i dysponuje większym sprężem przy niewielkim zużyciu energii. Dla mnie musi po prostu działać i działa i nawet z niezłą sprawnością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 25.12.2018 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Jakie masz temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 25.12.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 wywiew/nawiew różnica 2-3 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art8005 27.12.2018 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 wywiew/nawiew różnica 2-3 stopnie U mine taka sama ròżnica temperatur,ale wymiennik zaczyna zamarzac tak od -5 dodatkowo pojawila sie woda w komorze od strony czerpni .Po nowym roku ma byc serwis zobaczymy co powiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 27.12.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 U mine taka sama ròżnica temperatur,ale wymiennik zaczyna zamarzac tak od -5 dodatkowo pojawila sie woda w komorze od strony czerpni .Po nowym roku ma byc serwis zobaczymy co powiedza. dodaj z 5 % na wyciągu u mnie pomagało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 30.12.2018 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Panowie , jak tam wasze filtry po świątecznych dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.12.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Witam wszystkich forumowiczów. Przyszedł czas na wybór rekuperatora i stoję przed trudnym wyborem. Być może ktoś z Waszego grona mógłby mi doradzić. Zastanawiam się nad dwoma: Thessla Green AirPack 300V + Air++ za 6832 lub Wanas 350V/2 za 6523. Mała różnica w cenie powoduje trudny wybór. Oba ponoć są tak samo dobre. Nie mam GWC. Zależy mi jedynie na dobrej sprawność, bezawaryjności a w razie potrzeby skutecznym serwisie. I w zimie aby grzałka jak i reku. była ekonomiczna a w lecie by bypass choć pomagał schładzać dom. Powiedzcie waszym zdaniem który z tych reku. byłby lepszy i dlaczego ? Pozdrawiam. Weź TESLĘ ze względu na nazwę poza tym to absolutnie jest bez różnicy to taki kit dla lemingów żeby miały trochę większy kredyt do spłaty i większą ilość zanieczyszczeń w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vietcong 30.12.2018 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Panowie , jak tam wasze filtry po świątecznych dniach Pytasz o wywiewne (po taki jedzeniu i dodatkowej ilości ludzi pewnie będą w stanie gorszym niż zazwyczaj) czy o nawiewne (po założeniu przedwfiltra - takiej małej skrzynki z dodatkowym G4, filtry w reku zdecydowanie mniej sie brudza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 31.12.2018 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Ja nie mam skrzyneczki , więc bazuje na tym co upchne do centrali , u mnie świąteczne jaranie sąsiadów wyszło na filtrach ... a wyciąg jak zwykle w odlurzaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.02.2019 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Wczoraj postanowiłem wymienić filtry ,, mieszkam na górce , i cały czas ruch wiatru ... nie mam sąsiadów kopciuchów ..ale filtry były naprawdę brudne ( czarne).Śmierdziały jak z otwartego pieca na węgiel ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art8005 07.02.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Wczoraj postanowiłem wymienić filtry ,, mieszkam na górce , i cały czas ruch wiatru ... nie mam sąsiadów kopciuchów ..ale filtry były naprawdę brudne ( czarne). Śmierdziały jak z otwartego pieca na węgiel ... To sa sąsiedzi ( kopciuchy )czy nie ma ? ,post wyżej piszesz ,ze sa . Ps. dodatkowo założyłem filtry na anemostatach wywiewnych ,aby kanaly były czyste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts