atta91 30.10.2017 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Witam, przeszukując internet nie wyszukałem zadowalającej mnie odpowiedzi. Mam kilka własnych koncepcji, ale nie wiem jak one się będą miały w praktyce. Cały remont mieszkania robię praktycznie sam. Otóż głównym tematem są schody na klatce schodowej. Podwyższenie będzie mieć ok. 5cm. Żeby nie było za łatwo schody są z lastryko. Cały problem pojawił się w momencie zdecydowania wylania wylewki (założenia ogrzewania) na podestach klatki schodowej. Jak łatwo wywnioskować schodek najniżej położony będzie niski, natomiast ten najwyżej (który jest podestem) będzie najwyżej. Schody pośrodku są pośrednie (czyli wymiar właściwy). Wiem, że lastryko to ciężki temat, dlatego owy założyłem. Liczę na odpowiedzi "FACHOWCÓW" (nie fachmanów). Interesują mnie również opinie osób, które spotkały się z podobnym problemem, a ich schody dobrze funkcjonują. Pytanie brzmi, nie jakie, ale CZY znacie jakieś sposoby pewnego załatwienia tematu? Moje pomysły (niedopracowane):-przymocowanie desek na kołkach-wylanie wylewki (bez kombinowania)-wylanie wylewki (wykonać chropowatą powierzchnie z lastryko, oczyszczenie, grunt)-jakieś kombinacje z żywicą epoksydową + wylewka Podłoga właściwa na klatce będzie prawdopodobnie z ceramiki. Edytowane 31 Października 2017 przez atta91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts