Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie zewnętrzne padoku dla koni

Recommended Posts

Witam drodzy forumowicze, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jestem mistrzem elektryki i dotarłem na to forum aby dowiedzieć się kilku rzeczy więc proszę o rzeczowe odpowiedzi. Zatem do rzeczy. Planuję zrobić oświetlenie toru na którym prowadzone są treningi jazdy konnej. Niestety nie mam możliwości poprowadzenia tam zasilania 230V. Znalazłem na allegro takie o to lampy led zasilane 12V. http://allegro.pl/lampa-robocza-16-led-diodowa-halogen-48w-12-24-v-i6753222401.html . Powiedzcie mi czy jest możliwość uzyskania jakiegokolwiek efektu podłączając takie lampy do akumulatora samochodowego schowanego w jakiejś skrzynce na dworzu w pobliżu lamp. Oraz w jaki sposób połączyć takie lampy aby świeciły równomiernie. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i odpowiedzieć na pytanie? Pozdrawiam

Powiedzcie mi czy jest możliwość uzyskania jakiegokolwiek efektu podłączając takie lampy do akumulatora samochodowego schowanego w jakiejś skrzynce na dworzu w pobliżu lamp. Oraz w jaki sposób połączyć takie lampy aby świeciły równomiernie.

Jeśli potrzebujesz światła przez kilkanaście minut to czemu nie, działało będzie. Dłużej niestety nie i lepiej jak poczekasz na księzycową pełnię. Będzie jaśniej.