Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zawór czterodrogowy do grzejników drabinkowych

bmw84

Recommended Posts

Witam

Mam mały problem z grzejnikiem drabinkowym w łazience. Mieszkanie w bloku ogrzewanie miejskie zawory na klatce.

I tak:

Odkręcając zawory na klatce w dwóch pokojach mam cieple grzejniki natomiast w łazience grzejnik jest zimny.

Odpowietrzyłem grzejnik w łazience jednak nadal jest on zimny. Jako ze nie znam się na tym a mnie to nurtuje zacząłem przyglądać się zaworowi czterodrogowemu czy jak on tam się zwie :) Po wstępnym macaniu doszedłem do wniosku ze nie przepływa przez niego ciepła woda tzn jest on cały czas zimny. Z początku myślałem ze może to wina głowicy termostatycznej jednak znalazłem na w/w zaworze jeszcze jedna zaślepkę pod którą jest klucz na imbusa i trochę popuściłem co spowodowało napływ cieplej wody do grzejnika. Na zdjęciu zaznaczyłem miejsce w którym popuściłem śrubę na imbus.

0a23b6eb1f1f.jpg

jako ze nie znam sie na tym kompletnie proszę Was o pomoc mam odkręcić całkowicie ta śrubę na imbus ? nie wypadnie zalewając mi łazienkę ? gdyż póki co zakręciłem wszystko tak jak było w obawie przed zalaniem łazienki. Prosił bym o wyjaśnienie do czego służy ów śruba