cardano8 30.10.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Witajcie (nie jestem pewien czy to dobry dział) Podoba nam się projekt słoneczny (w oryginale strop drewniany, ale ze ścianami nośnymi, wolę jednak betonowy), stąd potrzeba zmiany stropu, ponadto garaż do usunięcia. Sprawdzone biuro projektowe szacuje koszt adaptacji + zmiany stropu na około 3500-4000zł + zakup projektu 2100zł, łącznie 6100zł. Sugerują, zrobienie projektu indywidualnego za 7000zł, adaptacja to wg nich gorszy pomysł. Niezależny projektant, całkowity koszt adaptacji podaje na około 3100zł + projekt 2100zł - suma 5200zł. Taniej o 1800zł (w porównaniu do indywidualnego). Mam jednak do niego mniejsze zaufanie. Czy zmiana stropu (przy ścianach nośnych, które są już w projekcie), to aż tak poważna zmiana? https://www.mgprojekt.com.pl/sloneczny-z-poddaszem Edytowane 30 Października 2017 przez cardano8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 31.10.2017 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Masz dylemat. Ja bym wziął niezależnego i skonsultował z innym. I tak powinno wyjść taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts