Piotr444 31.10.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Cześć, Ostatnio w internecie zobaczyłem mema, na którym było zdjęcie dwóch bohaterów bajki "Pat i Mat" z podpisem: "Kiedyś myślałem, że to bajka, ale teraz po skończonym remoncie wiem, że do jest dokument". NIestety u mnie jest podobnie... Niestety moja ekipa, która wykańczała mieszkanie spartoliła wiele rzeczy i teraz muszę sam poprawiać po nich. Największy i najbardziej wkurzający problem mam z "geberitem" model Hans Grohe Rapid SL. Problem polga na tym, że geberit nie domyka i woda leci do toalety. Muszę kilka razy próbować zanim zamknie dokładnie i nie będzie cieknąć. Dodatkowo czasem po naciśnięciu przycisku spuszczającego wodę, geberit wydaje dziwny dźwięk, takie buczenie, które nie ustaje nawet po napełnieniu zbiornika wodą, nawet wtedy gdy nie cieknie. Geberit jest zabudowany płytkami i nie chcę go rozwalać. Jedna opcja to dostać się do niego przez przycisk - jest on otwierany, bo ten geberit ma "zjeżdżalnię", dzięki której mogę wrzucić tabletkę do zbiornika, aby woda była kolorowa. Druga to odkręcić muszlę. Jeśli ktoś z Was ma pomysł jak naprawić tego geberita to podziecie się z nim proszę, bo wiele już czytałem na ten temat i nie znalazłem rozwiązania. Może macie podobne doświadczenia z takim geberitem? Z góry Wam bardzo dziękuję za pomoc.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 31.10.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Wsadz reke i zobacz co z pływakiem w środku ... wymacaj czy uszczelka na dole, gdzie dochodzi pływak i domyka nie jest obrośnięta albo czy coś tam się nie dostało. Może to być wina kamienia który się tam zebrał i trzeba będzie cilit wlać niech odkamieni. to na początek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.11.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Panie Piotrze , jeżeli towar jest wadliwy to nie odpowiada za to instalator tylko producent. Buczenie to dźwięk zaworku dolotowego który ustaje dopiero jak pływak zablokuje go całkowicie. Wadą, też może być złe ustawienie pływaka, powinien on być w pionie i nie blokować się o nic. A z cieknięciem wody to jak pisał przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr444 02.11.2017 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Pływak, uszczelka - wiem jak to sprawdzić i zrobię to. Zaworek dolotowy - jest to zawór, który odcina wodę dopływową do zbiornika jak pływak się podnosi, tak? Dziwne jest to, że to buczenie nie występuje za każdym razem . Zdarza się, że zbiornik normalnie się napełni, nie słychać buczenia i woda nie cieknie. Czy buczenie powinno być słychać za każdym razem? Nie wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 02.11.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 ależ skąd ... możesz zakręcić i odkręcić ten zaworek, chyba srubokret plaski albo imbus, albo jest pokrętło, no ale wcześniej wymacaj to co pisaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 02.11.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Jeżeli zaworek jest dobrze otwarty i nie przyblokowuje go pływak ( zawieszający się ) oraz jest dobre ciśnienie wody w linii to buczenia nie będzie nigdy a ponadto następować będzie szybkie napełnianie wodą spłuczki co z kolei wiązać się będzie z dużym naciskiem na dolną uszczelkę i brakiem przecieku wody do muszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts