Kardon 31.10.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 (edytowane) Witam, Kilka miesięcy temu zakupiłem pod Warszawą dom, w którym zamontowany jest piec VAILLANT ECOTEC PLUS 246/5-5. Odkąd piec został uruchomiony zauważyłem, że podczas pracy występują dosyć głośne stuki (drży cała lewa część obudowy kotła) - proszę o zapoznanie się z krótkim filmem, który zamieściłem do tego tematu: Czy Państwo wiedzą co może być przyczyną takiej pracy? Czym to grozi? Piec grzeje normalnie (wodę + co). Jestem totalnie blady w tych tematach i mam obawy głównie w obszarze bezpieczeństwa. W końcu to piec na gaz i boję się że w końcu tak huknie że piec się rozleci.. Z góry bardzo dziękuję wszystkim za czas i zainteresowanie, pomoc. Bartek Edytowane 31 Października 2017 przez Kardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 31.10.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 a to nie jest zawor trojdrogowy jak przełącza między co i cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kardon 31.10.2017 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 a to nie jest zawor trojdrogowy jak przełącza między co i cwu? Nie mam pojęcia (totalnie się na tym nie znam)... Wiem tylko, że stukanie trwa od 5 do max 10 sekund i występuje podczas pracy kotła, działania palnika (miga wtedy symbol CO lub CWU). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kardon 17.11.2017 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Dla zainteresowanych - okazało się że to automatyka gazowa w kotle. Została wymieniona kilka dni temu i od tego czasu cisza! Piec działa jak należy, zero stuków. Koszt 160zł wymiana (serwis) + 480zł część.Pozdrawiam i dziękuję za pomoc/ odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts