botr 01.11.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Witam Taras mam już wylany :pospółka ubita, folia, papa, siatka metalowa , beton Miejsca pod ona mam ok 15cm . Początkowo był pomysł na taras drewniany na dystansach , ale teraz już celuję w jakąś kostkę. Tylko jak to wykonać i co położyć . Tarasu mam 70m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.11.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Granit kleić ale to drogo i niebezpieczne dla małych dzieci zanim nie urosną tak aby na baczność nie przechodzić pod stołem i problemy z odśnieżaniem, jeżeli taras nie jest kryty. Ja bym nie rezygnował z drewna ale też bym wziął pod uwagę deskę kompozytową ale tutaj uwaga jakiegoś sprawdzonego producenta bo niektóre odbarwiają się. A do cen z niższych półek nie należą. Drewno nie nagrzewa się , olejowanie wydłuża czas użytkowania. Trzeba moim zdaniem na spokojnie jeszcze raz to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 01.11.2017 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Witam ... taras drewniany na dystansach , ale teraz już celuję w jakąś kostkę. Tylko jak to wykonać i co położyć . Tarasu mam 70m2 ja będę kładł plyty betonowe drewnopodobne , nie jest tanio ale bardziej trwale niż drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.11.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Pytanie, jak to będzie za 10-15 lat wyglądało. Bo że będzie trwałe to OK, pytanie, czy ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 02.11.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Najlepsze są powłoki bezspoinowe ....np. beton odciskany ,ale drogie 290-300 zł/m2Najtańsze i bardzo trwałe to ( Stained Concrete ) czyli beton barwiony kwasem solnym , choć niekoniecznie kwasem ...są piękne.Technologia u nas rzadko stosowana.....a szkoda,w stanach bardzo popularna.Pooglądajcie trochę realizacji w googlach (Stained Concrete Pictures) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botr 02.11.2017 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 300zł za m2 to mnie nie stać . Myslałem o deskach kompozytowych , ale boje się szczelin pod deskami gdzie będą pajaczki robaczki itp. . deski muszą być na dystansach . Płyty betonowe też by mogły być ale mam wylane już beton wiec jak położe na piasek płyty to może być problem . Najlepiej to był rozwalił ten beton i położył płyty na piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 03.07.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 (edytowane) ja będę kładł plyty betonowe ] dziś wpadł mi do głowy inny pomysł na taras , który zacząłem jakiś czas temu budować Pewnie uznacie , że to chory pomysł ( bo trochę taki jest , ale lubię nietypowe rzeczy i rozwiązania) mianowicie zasypać wierzchnią warstwę piachem plażowym:P Jednak prędzej dostanę rozwód niż zgodę na takie rozwiązanie Edytowane 3 Lipca 2018 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts