Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co na taras betonowy ??/

botr

Recommended Posts

Granit kleić ale to drogo i niebezpieczne dla małych dzieci zanim nie urosną tak aby na baczność nie przechodzić pod stołem i problemy z odśnieżaniem, jeżeli taras nie jest kryty. Ja bym nie rezygnował z drewna ale też bym wziął pod uwagę deskę kompozytową ale tutaj uwaga jakiegoś sprawdzonego producenta bo niektóre odbarwiają się. A do cen z niższych półek nie należą. Drewno nie nagrzewa się , olejowanie wydłuża czas użytkowania. Trzeba moim zdaniem na spokojnie jeszcze raz to przemyśleć.

Najlepsze są powłoki bezspoinowe ....np. beton odciskany ,ale drogie 290-300 zł/m2

Najtańsze i bardzo trwałe to ( Stained Concrete ) czyli beton barwiony kwasem solnym , choć niekoniecznie kwasem ...są piękne.Technologia u nas rzadko stosowana.....a szkoda,w stanach bardzo popularna.Pooglądajcie trochę realizacji w googlach (Stained Concrete Pictures)

300zł za m2 to mnie nie stać .

Myslałem o deskach kompozytowych , ale boje się szczelin pod deskami gdzie będą pajaczki robaczki itp. . deski muszą być na dystansach .

Płyty betonowe też by mogły być ale mam wylane już beton wiec jak położe na piasek płyty to może być problem .

Najlepiej to był rozwalił ten beton i położył płyty na piasku

• 8 months później...
ja będę kładł plyty betonowe ]

dziś wpadł mi do głowy inny pomysł na taras , który zacząłem jakiś czas temu budować

9a83ffbe48902511gen.jpg

Pewnie uznacie , że to chory pomysł ( bo trochę taki jest , ale lubię nietypowe rzeczy i rozwiązania) mianowicie zasypać wierzchnią warstwę piachem plażowym:P

Jednak prędzej dostanę rozwód niż zgodę na takie rozwiązanie

Edytowane przez cuuube