trais 01.11.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Witam, Strop żel betonowy, z niego wychodzą pustaki wentylacyjne schiedla czy jakoś tak ( czasem pojedyncze czasem podwójne) średnica otworów wentylacyjnych czy to w pojedyńczym czy to w podwójny 9,5cm x 15,5cm ( na stronie schiedla 10cm x 16cm), ze stropu wystaję 1 pustak (ponad strop). W dachu (pełne deskowanie, papa i dachówka ceramiczna) mam założone w pionie takie grzybki wyloty powietrza nad tym pustakiem wentylacyjnym, ponieważ dach miałem pianowany to na te grzybki od dołu założyłem rurę spiro nie ocieploną i wystaje teraz z piany. Jak mam połączyć ten pustak wentylacyjny z tą rurą spiro? wysokość pomiędzy tymi elementami to czasem 1,8m a czasem 50cm. Szukałem przejściówek ale nie ma niczego takiego? rura spiro okrągła fi 125mm a kanał wentylacyjny w pustaku wentylacyjnym prostokątny? Pomoże ktoś? Czy rura spiro powinna być ocieplona? pomiędzy ocieplonym stropem a dachem nie będzie nic użytkowego, graciarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.11.2017 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Sprawa jest banalnie prosta trzeba zamówić przejście z prostokąta na rurę o takiej średnicy aby dało się na nią nałożyć rurę spiro. Rurę spiro łączy się z przejściówką opaską zaciskową a przejściówkę z otworem kominowym np. pianką PU. Przejściówki dostaniesz niedaleko od Ciebie w Michałowicach firma "Panek". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 12.03.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Odgrzeje kotleta, potrzebuję przejśćie z pustaka wentylacyjnego 120x170 na rure spiro fi 150. Przeszukałem pól internetu i nic nie znalazłem. Czy jedyna opcja to zlecenie wykonania takiego przejścia do blacharza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo202 19.05.2021 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Witam. Czy możecie coś podpowiedzieć w tej sprawie? Też szukam przejścia z kanału wentylacyjnego 120x70 na rurę spiro 150. I za nic takowego poszukać nie mogę... Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.05.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Tak jak pisałem wcześniej wyłącznie na indywidualne zamówienie. Najlepiej zrobić to z kwasówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts