Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony przy lesie

Recommended Posts

Zastanawiałem się nad założeniem dziennika swojej budowy którą rozpocząłem jakiś czas temu i byłem przekonany że tego nie zrobię jednak czytając inne dzienniki zauważyłem że dużo cennych rad od tych co już zbudowali pomaga w budowie i oto jestem

Witam chciałbym przedstawić budowę swojej nowoczesnej stodoły

Na początek działka SAM_1719.jpgSAM_1723.jpg

komentarze w tym dzienniku

Edytowane przez pagu

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki powodzenie i cierpliwość potrzebna wiem to bo budowa rozpoczęta jakiś czas temu tylko czasu brakowało ale Winter is Coming więc ...

Działka kupiona bardzo dawno czekała na swój czas , dzieci dorastają duży dom zaczyna ciążyć więc decyzja podjęta i budowa ruszyła domek jak myślę w sam raz według takiego oto projektu rzut1.jpg

kaszpir007

Działka w sumie ma ok 4000m , jednak dla siebie zostawiliśmy 2500m , a 1500 wygrodzony jako bufor przed ulicą może kiedyś do sprzedania .

Ogrodzenie rzeczywiście prezentuje się super gabiony robione samemu .

Budowa rozpoczęta jakiś czas temu jednak brak czasu na prowadzenie dziennika wcześniej .

Dom według indywidualnego projektu wzorowany na takiej stodole .

anemonek dzięki

rodzinny3_FRONT_L.jpg

Edytowane przez pagu

Działka przed budową a właściwie jej znaczna część wyglądała już tak .

Zrobiłem część nawadniania dokładnie 3 sekcje i wybudowałem miejsce do miłego spędzania czasu - sami oceńcie ;)

SAM_1866.jpgSAM_1854.jpgSAM_1875.jpgSAM_1851.jpgSAM_1877.jpg

Rozłożona siatka na krety , 3 sekcje nawadniania do podłączenia w przyszłości .

Edytowane przez pagu

the_anonim dzięki Twoja stodoła wypasiona muszę przysiąść do dziennika ;)

Trochę info o projekcie - ma być maksymalnie energooszczędny na ile się da , zawsze zazdrościłem wpisów zużycia energii do CO na poziomie 1600 - 2000 zł za sezon a takich na forum nie brakuje .

Na początku oczywiście dylematy z czego ? i na czym ? miała być płyta jednak trochę wystraszyłem się kosztów oraz jakości wykonania - teraz mogę powiedzieć że to był błąd .

Długo rozważałem też ceramika czy BK , padło na BK z Termobetu i tutaj jestem bardzo zadowolony .

SAM_1843.jpgSAM_1844.jpgSAM_1845.jpgSAM_1891.jpgSAM_1910.jpg

Działka ogarnięta można zaczynać budowę ;)

Edytowane przez pagu

Inspirowaliście się projektem pracowni Domy z Wizją :) Ich budynki zdecydowanie mają to "coś", wyróżniają się na tle innych i wzbudzają zachwyt między innymi u mnie. Tym bardziej będę często zaglądać!

Tak ich projekty są super ten którym się inspirowaliśmy został skrócony tak aby mógł się zmieścić razem z podjazdem do garażu na działce szerokości 30m , zresztą taki duży nie był nam ptrzebny ;)