Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony przy lesie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może ktoś z czytających pomógłby w przeliczeniu współczynnika U dla poszczególnych przegród ?

Ściana zewnętrzna 24cm BK plus 20cm styro grafit swisspor lambda 0,031

Podłoga na gruncie - płyta thermano gr 10cm , styro podłogowy 8cm

Strop monolit oddzielający nieogrzewane poddasze - 35cm styro plus 15 cm styrobetonu

Dach antresoli - 25cm piany pur

Witam czas na okna i tu wiedziałem że łatwo nie będzie bo otwory ogromne .

Największy ma 4800/2500 i to ma być HS po wstępnej orientacji cenowej lekki szok wyceny od 20 do nawet 28 k - szukam dalej i tu pojawia się niezła oferta od ms okna jednak takiego wymiaru nie zrobią w PCV / dodam że alu nie biorę pod uwagę dlatego że ceny są zaporowe / musiałbym zejść z wysokości a tego nie chcę :bash:

W końcu jest OKNOPLAST oferta na taaakiego HS a ok 14k ciepły montaż na wszystkie okna :D

To i ja się ujawniam, do tej pory w ukryciu z zainteresowaniem obserwowałem ;)

Tą wycenę 28k to za PCV miałeś? Bo u mnie podobna była za alu, tylko otwór większy - 6650x3350

Taka cena była PCV ale to jakiś kosmos , alu były powyżej 22k .

No ja myślałem że mój HS duży ale Twój to już mega .

Kilka razy czytałem tu, że przy bardzo dużych oknach warto sprawdzić alu, bo może się okazać tańsze od PCV.

Raczej nie ... moje wyceny zawsze na alu były dużo wyższe :p

Z oknoplastu jestem bardzo zadowolony kolor złoty dąb super , jakość też bez zastrzeżeń , pakiet trzy szyby oczywiście .

Długo zastanawiałem się nad stropem lekki odpadł od razu już na etapie projektu pozostało przemyśleć monolit czy teriva oba mają tyle samo zwolenników co przeciwników decyzja padła na monolit przy moich przestrzeniach salon 9m/6m oraz antresoli nad salonem teriva była problematyczna .

Zaczęliśmy szalować

259.jpg262.jpg264.jpg267.jpg