Wojak65 17.04.2018 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Planowanie kolejnych dni / prac W kolejnych dniach oprócz końcówki kafelkowania czeka mnie sporo prac na zewnątrz. W piątek rano przywożą szambo, trzeba więc wykopać dziurę. Z racji tego że znowu muszę zamawiać koparę zdecydowałem zamówić kolejne 60 ton kamienia żeby operator mógł od razu porozwozić kamień na tarasy i chodniki wokół domu. Co prawda wokół to trochę na wyrost bo niestety kopara podjedzie jedynie z 2 stron budynku ale zawsze to coś - no i będzie można już siedzieć na kamieniu a nie chodzić po błocie Ogrodzenie zostało już prawie w całości wykonane, brakuje jedynie całej ściany frontowej (tam będzie betonowe ogrodzenie pewnie za kilka miesięcy) oraz montaż furtki - wyjścia do lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 24.05.2018 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Wykończeniowy zawrót głowy Nie było mnie tu bardzo długo (ponad miesiąc) ale te ostatnie tygodnie to chyba najbardziej trudne z tych do tej pory związanych z przygodą budowania. Dobrze że moja fryzura nie pokazuje żadnych włosów bo chyba już jestem w całości siwy :lol2: Przeprowadzka już za 10 dni a na budowie codziennie walka od rana do wieczora. Dzisiaj ostatnie poprawki malowania ścian, kuchnia ma być zmontowana do piątku, sprzątanie na gotowo sypialni (czekają już na przywiezienie mebli w przyszłym tygodniu), prace na wjeździe do domu i cała reszta drobnych rzeczy żeby jakoś móc funkcjonować po przeprowadzce. Choć po tym co jeszcze jest do zrobienia kilka tygodni będzie trochę spartańskich Nie będę już tutaj chyba rozpisywał o problemach ostatniego miesiąca które były chyba dosłownie ze wszystkim - lepiej już to wymazać z pamięci i iść do przodu ! Fotorelację postaram się zamieścić w kolejnym poście - pewnie już po przeprowadzce 1 czerwca mija dokładnie 11 miesięcy od rozpoczęcia formalnie budowy, już jestem ciekaw tej pierwszej nocy w swoim nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 24.05.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Zastanawiałam się ostatnio, co się z Tobą dzieje Wojaku No ale widzę że dobrze się masz, wykończeniówka nie zdołała Cię wykończyć więc dobrze jest Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 24.05.2018 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Kamila żyję żyję ale co to za życie ... Nawał w pracy, nawał w domu, na budowie, ale to już końcówka. Boję się tego że jeśli nie zrobię wszystkiego na gotowo to później mi się już nie będzie chciało a mam w tym doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 24.05.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Od dawien dawna wiadomo że prowizorki są najtrwalsze i najlepsze Takie z nich cholery że przetrwają wszystko Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.06.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 O rety, przeprowadzka! Rekordowo szybko! Czekam, czekam na relację i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 20.07.2018 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Hej Wojaku!Nic nie piszesz, a my tu ciekawi, jak się mieszka???Powiedz, jak ogarnąłeś uzdatnianie wody?? Co tam w końcu zainstalowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 27.07.2018 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Cześć Anna Bardzo długo mnie tutaj u siebie nie było, wogóle bardzo długo na forum nie wchodziłem - brak czasu Po przeprowadzce dopiero się zaczęło spędzanie każdej chwili na wykańczaniu do późnych godzin, to już siły nie było na komputer. W pracy również gorący czas...teraz przed urlopem to już trochę luźniej jest więc mogę coś wstawić i również zerknąć co u was Stacja uzdatniania zamontowana (*zdjęcie poniżej) - odżelaziacz, odmanganiacz, lampa, zbiornik z napowietrzaniem 300L - 12 000 PLN... W środku już 99% wykończone Teraz z racji lata walczymy na zewnątrz. Sam robię monitoring, frontowa ściana ogrodzenia czeka na przyjazd ekipy. Chciałem również znaleźć kogoś do rozplantowania ziemi w ogrodzie...tutaj poległem, dzwoniłem chyba do 10 koparkowych - żaden z nich nie ma czasu bądź nie interesuje go tak mała robota (rozplantowanie ziemi na ok 10 arach...) Z pomocą przyszedł mój znajomy który takowy sprzęt posiada i zaczeło się jakieś 2 tygodnie temu. Chyba tylko się nie dogadaliśmy bo ja myślałem tylko o rozplantowaniu ziemi a on zajął się całym ogrodem łącznie z sianiem nowej trawy !!! Jak widać na zdjęciach chłopak robi mi chyba pole golfowe gdzie nawet nie zakładałem trawy w tym roku. Więc jak już tak to ogarnia to mu nie przeszkadzam w tym i będę niedługo mógł cieszyć się też gotowym ogrodem z piękną zieloną trawką :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 27.07.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 No Wojaku!!! Zbieram szczękę z podłogi i domagam się więcej zdjęć Piękna kuchnia, cudne łazienki, okno jadalniane miodzio A już kumpel zajmujący się trawnikiem, to hit! Zazdroszczę etapu i gratuluję efektu. Pokaż jeszcze dom z zewnątrz. Opaskę z kamienia masz wokół całego domu? Też muszę to ogarnąć. No i ta stacja uzdatniania wody Masz oddzielne butle - odżelaziacz, odmanganiacz?? Przybliż proszę, co to za jednostki, jakie złoże... Zmiękczacza nie montowałeś?? Gdzie zrzucasz popłuczyny z regeneracji?? Ehhhh... fajnie u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 27.07.2018 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Sam jestem w szoku że tak wszystko idzie - tzn nie było wogóle planowane bo i w kasie już pustki Ale jak już robić to najlepiej wszystko za jednym razem ! Wklejam tutaj to co mam na telefonie akurat, z zewnątrz dom niewiele się zmienił bo i elewacji dalej nie ma (musimy zrobić na jesień choć już nie wiem za co ) Co do uzdatniania : złoża firmy polletwatergroup, ale jeśli chcesz coś dokładniej to muszę poczytać Tak mam 2 oddzielne butle, zmiękczacz też jest, popłuczyny idą do szamba (straszny hałas przy czyszczeniu butli co 4 dni:cool:) Opaska z kamienia wokół całego domu, narazie tylko kamień - dzisiaj chyba będę wibrował bo kolega od trawnika przywiózł płytę 0.5 tony ale to było robione na samym początku budowy. Skarpują również ziemię z 2 stron domu tam będzie lekki nasyp i rośliny płożące Postawiony też już dodatkowy garaż na graty do ogrodu (poniżej na zdjęciu tylko podbudowa - ale już stoi) Jutro myślę pocykam więcej to powklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts