finlandia 05.12.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Zapytaj swojego montażysty a jak jego nie jesteś pewny, to bezpośrednio producenta. Mój dostawca wysunięcie bez przeznaczonych do tego systemów uważa za błąd montażowy skutkujący ograniczeniem praw gwarancyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 05.12.2017 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 ok dzięki a jak jest lepiej wysuwać czy na licu ściany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 ok dzięki a jak jest lepiej wysuwać czy na licu ściany ?? Lepiej (z punktu widzenia termiki) jest wysuwać. Zmniejszasz mostek termiczny przy pełnym wysunięciu do zera (wiem strasznie brzmi to słowo, ale w przeliczeniu na złotówki to może kilkanaście? kilkadziesiąt? zł rocznie na dom. Za to wg mnie okno na konsolach nie stoi tak stabilnie jak w murze, łatwiej o błędy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 06.12.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Wysunięcie często tu praktykowane, czyli dla jeszcze prawidłowego podparcia listwa podparapetowa na 1-2 cm, realnie NIC a NIC nie dajeKompletnie NIC poza jednym, kłopotami później gdy ociepleniowcy bez uszczelnienia dosuną tylko ocieplenie do ościeżnicy i tak zostawiąPo roku szpara i jest gorzej niż zakładaliśmy bo zamiast całej głębokości ramy mamy ocieplone tylko to co jest w murze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 06.12.2017 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 czyli rozumiem bezpieczniej równo z licem ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts