kergol 04.11.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Zamówiłem podłogę drewnianą, po 2 tygodniach wybór listew, spodobały mi się te o szerokości 16 mm, zamówiłem próbkę przymierzam i w jednym miejscu nie wierze !! deska krótsza i szpara 18mm (blisko rogu pokoju) . Jadę do firmy bojowo nastawiony:mad: wchodzą i mówię ze spodobały mi się listwy od nich 16mm ale w jednym miejscu mi zrobili szpare 18mm. Na co reakcja była - a to nie ma problemu, pan sobie wybiera listwę 16mm i ta szpara nie stanowi problemu... Zbiło mnie to z tropu na tyle że nie dopytałem w jaki sposób oni sobie radzą z taką sytuacją. Generalnie reakcja sprzedawcy była : norma, zero zaskoczenia. Może wiecie w jaki sposób oni kładą listwę w takim miejscu?? Z początku myślałem że będzie trzeba dołożyć tam deski (chociaż nie wiem a jaki sposób) - ale ich reakcja dała mi do myślenia że w takiej sytuacji robi się inaczej. No więc co się robi w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 04.11.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 jak lite drewno to można dokleić a jak panele to pewnie akryl . Ogólnie szpara powinna mieć max 10mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kergol 04.11.2017 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 To jest deska warstwowa - akryl... za takie rozwiązanie im podziękuję. Mam do nich podjechać porozmawiać o montażu listew, stąd chciałbym się dowiedzieć jakie mogą mieć rozwiązania zanim zapytam ponownie o tę kwestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 05.11.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Zamówiłem podłogę drewnianą, po 2 tygodniach wybór listew, spodobały mi się te o szerokości 16 mm, zamówiłem próbkę przymierzam i w jednym miejscu nie wierze !! deska krótsza i szpara 18mm (blisko rogu pokoju) . Jadę do firmy bojowo nastawiony:mad: wchodzą i mówię ze spodobały mi się listwy od nich 16mm ale w jednym miejscu mi zrobili szpare 18mm. Na co reakcja była - a to nie ma problemu, pan sobie wybiera listwę 16mm i ta szpara nie stanowi problemu... Zbiło mnie to z tropu na tyle że nie dopytałem w jaki sposób oni sobie radzą z taką sytuacją. Generalnie reakcja sprzedawcy była : norma, zero zaskoczenia. Może wiecie w jaki sposób oni kładą listwę w takim miejscu?? Z początku myślałem że będzie trzeba dołożyć tam deski (chociaż nie wiem a jaki sposób) - ale ich reakcja dała mi do myślenia że w takiej sytuacji robi się inaczej. No więc co się robi w takiej sytuacji? Listwy dobiera się przed montażem podłogi i o wyborze informuje się parkieciarza który wiedząc o wymiarach listwy ustosunkuje się do dylatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kergol 05.11.2017 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Listwy dobiera się przed montażem podłogi i o wyborze informuje się parkieciarza który wiedząc o wymiarach listwy ustosunkuje się do dylatacji a nie powinien aby zapytac najpierw jakie maja byc listwy? czy jak ktos pierwszy raz kupuje poglode drewniana to musi sie przed zakupem doktoryzowac z montazu podlog. Po to im sie placi aby robili chociaz zgodnie ze standardem (16mm). Przed montazem podlogi ani slowa nie bylo jakie listwy bede chcial brac tylko ze potem sobie dobiore u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.11.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 błąd! Minimum 10mm pluś 1mm do każdego metra szerokości pomieszczenia. Lub 12 mm dla desek litych plus itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.11.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 a nie powinien aby zapytac najpierw jakie maja byc listwy? czy jak ktos pierwszy raz kupuje poglode drewniana to musi sie przed zakupem doktoryzowac z montazu podlog. Po to im sie placi aby robili chociaz zgodnie ze standardem (16mm). Przed montazem podlogi ani slowa nie bylo jakie listwy bede chcial brac tylko ze potem sobie dobiore u nich. Według ciebie to jest standard...? Niech tak zostanie. Monkey222 ma rację i ty też. Wypełnienie tego miejsca dla profesjonalisty nie jest problemem. Jezeli koniec jest równo docięty należy dokleić fragment drewna kolorystycznie dopasowany i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kergol 06.11.2017 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 może nieprecyzyjnie się wyraziłem - chodziło mi oczywiście aby można było montować standardowe 16mm listwy @jarekkur dzięki za uspokojenie z tym docięciem kawałkiem drewna (listwy mam) - takie rozwiązanie akceptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts