Zielony Inwestor 04.11.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 WitamSkrzynkę gazową o grubości 25cm mam mieć zamontowaną na ścianie. Chcę ją dać w ocieplenie (wg projektu 15cm styropianu graf.). Mam zamiar dogadać się z firmą robiącą przyłącze aby wkuli mi trochę tę skrzynkę w pustaka.Pytanie ile powinna wejść w ścianę, żeby dało się ją później zlicować z elewacją (np.co z grubością kleju, tynku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 04.11.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Witam Skrzynkę gazową o grubości 25cm mam mieć zamontowaną na ścianie. Chcę ją dać w ocieplenie (wg projektu 15cm styropianu graf.). Mam zamiar dogadać się z firmą robiącą przyłącze aby wkuli mi trochę tę skrzynkę w pustaka. Pytanie ile powinna wejść w ścianę, żeby dało się ją później zlicować z elewacją (np.co z grubością kleju, tynku)? Nie wiem czy to dobry pomysł... Przecież w skrzynce będzie zimne powietrze w zimie i ściana za nią może przemarzać i to jeszcze jak skrzynka będzie wkuta w ścianę. Ja zrobiłem wręcz przeciwnie, za skrzynkę mam wsadzony 3 cm (więcej się nie zmieściło) styro a jak już będzie licznik w skrzynce to tylna ściane chce zaizolować jeszcze styropianem z pianą a skrzynka będzie wystawać pare cm poza ocieplenie ściany. Nie jestem szpecem może moja koncepcja jest błędna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 04.11.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Skrzynka będzie niestety w dość wyeksponowanym miejscu i chcę aby była metalowa, stylizowana i zlicowana z elewacją. Jeżeli chodzi o termikę to zamierzam doliczyć 1cm na obłożenie jej od tyłu Aluthermo Quattro, dojedzie jeszcze trochę piany montażowej. Ściana garażu, który jest w bryle budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert45 05.11.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Nie byłoby wygodniej zamontować drzwiczki gazowe bez "pudła". Wówczas głębokość jest bez znaczenia ograniczona instalacją. Tylko nie wiem czy aktualne przepisy na to pozwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Inwestor 05.11.2017 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Gazownia rządzi - ma być skrzynka 600x600x250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts