Darek Volke 04.11.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 (edytowane) Witam serdecznie Bardzo proszę o poradę jak położyć płytki na dylatacji, wiem że używa się jakiś klamr, mój wykonawca upał się na Megaplastki ale z tego co wyczytałem to jest to zwykła hydroizolacja tyle że zewnętrzna, czy po położeniu na to płytek na 100% nic nie pęknie? czy lepiej docinać płytki i łączyć fugą na dylatacji? Bardzo proszę ekspertów lub inwestorów którzy przerabiali ten temat co mam zrobićpozdrawiam i czekam na odpowiedź Edytowane 5 Listopada 2017 przez Darek Volke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.11.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 dylatacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 04.11.2017 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Czy jeszcze możesz jakoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.11.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 nie, bo nie wiem co to jest "dyletacja" popraw te byki w pierwszym poście, to ktoś Ci coś doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 05.11.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 U mnie był podobny problem i zrobiłem tak, że tam gdzie wypadała dylatacja przecięte mam płytki też 60 x60 i fuga silikonowa...trzeba się dokładnie przyjrzeć by zobaczyć różnice. Chyba jedyny sensowny sposób by potem Ci płytkinie pękały, a pękać na pewno będą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 05.11.2017 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Dziękuję za odpowiedź, tak też mi zaproponował kafelkarz żeby w miejscu dylatacji przeciąć płytkę i w tych miejscach użyć silikonu zamiast fugi cementowej, i mi się wydaje to najbardziej sensowne ale boje się że będzie to dość widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 05.11.2017 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 dylatacja Poprawiłem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.11.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Dziękuję za odpowiedź, tak też mi zaproponował kafelkarz żeby w miejscu dylatacji przeciąć płytkę i w tych miejscach użyć silikonu zamiast fugi cementowej, i mi się wydaje to najbardziej sensowne ale boje się że będzie to dość widocznezależy jak wypada ta dylatacja. Jeśli w połowie płytek to tak jak wyżej, ale jeśli przy końcu to można pokusić się o przyklejenie tego końca na super elastyczne kleje. Gdzieś był wątek na ten temat. Ale 100% pewności daje tylko przecięcie płytek na dylatacji i użycie silikonu zamiast fugi. A nie da rady tak rozplanować ułożenia płytek aby dylatacja wypadała dokładnie tam gdzie fuga ? Dzięki za poprawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 05.11.2017 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 zależy jak wypada ta dylatacja. Jeśli w połowie płytek to tak jak wyżej, ale jeśli przy końcu to można pokusić się o przyklejenie tego końca na super elastyczne kleje. Gdzieś był wątek na ten temat. Ale 100% pewności daje tylko przecięcie płytek na dylatacji i użycie silikonu zamiast fugi. A nie da rady tak rozplanować ułożenia płytek aby dylatacja wypadała dokładnie tam gdzie fuga ? Dzięki za poprawienie Niestety salon i kuchnia to dość duża powierzchnia więc tyh dylatacji jest sporo. Na pewno dwie da się zrobić ale następne nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.11.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Witam serdecznie Bardzo proszę o poradę jak położyć płytki na dylatacji, wiem że używa się jakiś klamr, mój wykonawca upał się na Megaplastki ale z tego co wyczytałem to jest to zwykła hydroizolacja tyle że zewnętrzna, czy po położeniu na to płytek na 100% nic nie pęknie? czy lepiej docinać płytki i łączyć fugą na dylatacji? Bardzo proszę ekspertów lub inwestorów którzy przerabiali ten temat co mam zrobić pozdrawiam i czekam na odpowiedź op jaką dylatację chodzi? Konstrukcyjna, kompensacyjna, przeciw skurczowa etc? Jest ona na ogrzewaniu podłogowym? Jak powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 06.11.2017 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 op jaką dylatację chodzi? Konstrukcyjna, kompensacyjna, przeciw skurczowa etc? Jest ona na ogrzewaniu podłogowym? Jak powierzchnia? Jest to dylatacja na wylewce czyli przeciw skurczowa a co do powierzchni to otwarta kuchnia i połowa salonu coś około 30 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łacha 07.11.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Mam podobny problem. Jest powierzchnia wyłożona na piaszczystym podłożu (od 40 lat!!!!!) zbrojonymi płytami betonowymi 50x80 - takimi jakimi wykłada się drogi na budowach. Dylatacje są ok 2cm. Czy mogę bezkarnie położyć płytki gresowe 60x60 nie martwiąc się o dylatacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts