kurtz 05.11.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Czy jeżeli murłatę kładę bezpośrednio na stropie to należny pod nią dawać papę czy nie. Jedni mówią, ze tak, drudzy, że drewno zapleśnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.11.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 W/g mnie niepotrzebny wydatek. Bo i po co. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 05.11.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 nigdy nie daje się drewna bezpośrednio na beton i stal wystarczy folia 0.20mm kosztuje grosze ! oczywiście jak masz mokre drewno to może zacząć gnić ale chyba nie budujesz z mokrego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 05.11.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Musi być izolacja z folii (kiedyś papy) bo beton jest higroskopijny i chłonie wodę - drewno nie może mieć bezpośredniego styku z murem/betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 06.11.2017 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 ale inni pisza, że jak lezy na folii/papie to moze zapleśnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 06.11.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 ale inni pisza, że jak lezy na folii/papie to moze zapleśniećinni, to kto i gdzie? zawsze pomiedzy drewnm i betonem musi byc izolacja, najlepiej papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 06.11.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 jak rozbierałem stare budowle to tam często wpuszczano krokwie w mur bez izolacji . Końcówka wpuszczona w ścianę i zalepiona zaprawą była w gorszym stanie niż na środku niemniej jednak przetrwało takie drewno 50 lat . Wtedy zaprawy były wapienne czy w-c , i ta zaprawa bardziej przypominała tynk renowacyjny niż zaprawę na plastyfikatorze i dlatego papę trzeba dawać pod drewno , a owszem spleśnieje jak będzie to niezadaszone i woda na papie ciągle będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.11.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Ja dałem bo zawsze widziałem , że dają.....co to za koszt aby się zastanawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts