krakow2000 05.11.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 No więc będę chciał pomalować rurki miedziane sprawyem miedzianym (miedź w spayu czy jakoś tak się to nazywa) i chciałem aby ta powłoka wytrzymała. Z rurek będzie lampka, wszystko docięte i przygotowane, więc nie będzie to miało później kontaktu z wodą czy warunkami atmosferycznymi. Chciałem to odtłuścić ale czy woda z płynem wystarczy do czegoś takiego czy lepiej użyć jakiegoś "rozpuszczalnika"?? Jak "rozpuszczalnika" to jaki jest tak najmniej drażniący dla organizmu (pewnie każdy jest drażniący). Czy może wystarczy tylko przetrzeć same części np. włókniną, następnie użyć wody z płynem, wysuszyć i pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 05.11.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Będziesz to lutował? Jak tak,to umyj octem po lutowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakow2000 05.11.2017 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Nie, będzie klejone, już kleiłem kleje anaerobowym i trzyma jak diabli. Miejsce gdzie będzie klej po prostu oczyszczę włókniną którą mam i nie będzie ta część malowana. Malowanie będzie po całkowitym złożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 06.11.2017 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Odtłuszcza się: "benzyną ekstrakcyjną" , klei a na koniec maluje całość (częściowo kryjąc połączenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakow2000 06.11.2017 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 ok, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts