Kaziu29 21.01.2022 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 A ja mam troszkę inny problem. Strych nieużytkowy, strop lany, który ma być zaizolowany styropianem 30cm, na ścianach styropian 25cm. Brak izolacji połaci dachowej, bo na strychu co najwyżej jakieś szpargały mało istotne mają być składane. Murłata odizolowana od wieńca folią fundamentową. Co zastosować w miejscu zaznaczonym na zielono? Od boku murłaty to można dać styropian, ale od góry to już dość ryzykowne, raczej murłata powinna oddychać. Dawać tam wełnę czy może jakiś inny sposób. Myślałem ewentualnie o zastosowaniu celulozy na całym strychu i opatulić murłatę celulozą, ale ona chyba nie oddycha więc murłata może gnić. Przed dachem można było dać XPS 5cm pod murłatę i to by załatwiło pewnie sprawę, a tak to trzeba jakoś zaizolować, tak mi się wydaje. Witam, stoję przed identycznym dylematem, jak rozwiązałeś ostatecznie sprawę? I czy coś wstawileś między murłate a styropian podłogowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaziu29 29.01.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Doradzi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyob 31.01.2022 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Mam identyczną sytuację. Zieloną przestrzeń wypełnię wełną lub perlitem. Chyba, że są lepsze sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
povagowani 16.12.2024 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:18 W dniu 21.01.2022 o 11:53, Kaziu29 napisał: Witam, stoję przed identycznym dylematem, jak rozwiązałeś ostatecznie sprawę? I czy coś wstawileś między murłate a styropian podłogowy? I jak udało się rozwiązac ten dylemat ? Pytam ponieważ też mam taki sam problem a jak założę nowy temat pytając o to samo to za chwilę będzie fala krzyku pod tytułem To Już było , jest na forum , nie chce się czytać itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts