alter2000 05.11.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) Prosba o rade do fachowcow. Elewacja mojego domu jest z drewna, do ocieplenia wykorzystano welne skalna z welonem, z Rockwoola. Niestety prace przy elewacji trwaly bardzo dlugo i przez ok. 2 miesiace welna byla narazona na deszcz bedac juz zamocowana do sciany. Prace byly kontynuowane, elewacja jest w tej chwili zamknieta i, zakladam, ze schnie. Pytanie tylko czy Waszym zdaniem wszystko jest OK. i nie powinienem sie martwic, czy wrecz przeciwnie, moge sie spodziewac, ze np. welna zacznie gnic? W tym tygodniu zaczynam grzanie i byc moze cos to pomoze, ale czytam w sieci, ze wlasciwie welna po zamoczeniu powinna byc zdjeta, wysuszona i zalozona ponownie. Tylko jak to wlasciwie zrobic przy elewacji drewnianej, ktorej polozenie jednak troche trwa i po drodze zawsze moze cos popadac.Wykonawca deklaruje, ze nie ma powodow do obaw. Edytowane 5 Listopada 2017 przez alter2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 05.11.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 A da się jakąś płytę wyciągnąć i sprawdzić? Mokra wełna to prawie jakby jej nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 06.11.2017 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Wykonawca deklaruje, ze nie ma powodow do obaw. "Będzie Pan zadowolony" Nie pomogę, bo się nie znam, ale wełna sama z siebie to chyba długo schnie, dodatkowo ograniczona z 2 stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 11.11.2017 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Wszyscy mi radza zeby poczekac. Welna przy ogrzewaniu podobno wyschnie i wroci do swoich parametrow. Mam nadzieje, ze tak bedzie. Pozostaje mi poczekac i sprawdzic pozniej jak to wyglada na kamerze termowizyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.11.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Wełna będzie leżeć .. czysta lat w wodzie.. wyciągniesz i wysuszysz = będzie wełną.. chyba że spoiwo się rozłoży..Wełna jest stosem mikro włókien szklanych, czy bazaltowych .. co jej będzie ? nic.. może stać wieki w wodzie..tyle że nie będzie izolować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts