Qba30 05.11.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Hej,święta za pasem, wykonawca się uwija jak może i za chwilę przyjdzie czas na układanie paneli.Problem w tym, że do dnia dzisiejszego nie mam gazu więc i podłogówka nie pracuje.Przyłącze gazu do 8 grudnia ma być wykonane. Czy w takiej sytuacji, przy wilgotności posadzki 7-8% mogę układać panele?Wylewka wykonana w marcu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.11.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 panele na posadzkę o wilgotności <2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 05.11.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Ja bym nie ryzykował. Panele można ułożyć szybko bez żadnych problemów i to samemu, więc z tym tematem bym się nie spieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.11.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Hej, święta za pasem, wykonawca się uwija jak może i za chwilę przyjdzie czas na układanie paneli. Problem w tym, że do dnia dzisiejszego nie mam gazu więc i podłogówka nie pracuje. Przyłącze gazu do 8 grudnia ma być wykonane. Czy w takiej sytuacji, przy wilgotności posadzki 7-8% mogę układać panele? Wylewka wykonana w marcu.. jeżeli posadzka ma 7 -8% wilgoci resztkowej to jest ona z wczoraj. Wilgoć resztkowa na podłogówce nie może mieć więcej jak maksimum 1,5%. Aby położyć panele (pewnie laminat?) należy zejść do 2,5 -3,0% wilgoci resztkowej posadzki cementowej i dopiero wtedy położyć na niej blokadę przeciw wilgoci. Najjpierw jednak po włączeniu pieca należy wygrzać posadzkę zgodnie z załączonym do pieca programem wygrzewania... Temat złożony lecz nie skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts