Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt CYRUS pracownia ARCHIMAAT (Dom dla Ciebie)

Recommended Posts

• 4 months później...
  • 11 months później...

Witam szanowne forum... :wink: Wypada się przywitać na początek...

Wracam do tego tematu bo ciekawi mnie czu od czasu założenia tego tematu przez ivqo ktoś zainteresował sie projektem Cyrus lub ktoś jest może już w trakcie budowy...???

Nosze się z zamiarem budowy domu, przegladnąłem dobre kilka tysięcy projektów(niektóre sie powtarzają na różnych stronach) szukając domu parterowego z DUŻYM salonem i.......... znalazłem Cyrusa... poprostu sie zakochałem http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=54

pracuję w sumie w branzy budowlanej ale o budowie domu od A do Z nie bardzo mam pojęcie... szczególnie jesli chodzi o kosztorysy hehe...

i w tym momencie zwracam się z prosba do fachowców... czy jest to dom trudny w budowie ???

czy rzeczywiście koszt tego domu może być tak duzy jak podany w linku poowyżej ?

jaki orientacyjnie będzie koszt stanu surowego zamkniętego z wykonczeniem zewnętrznym ?

z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, sugestie itp...

dodam jeszcze że w ogóle podobaja mi sie projekty pani Rosłanowskiej która jest autorem projektu...

pozdrawiam

Marek

Witam szanowne forum... :wink: Wypada się przywitać na początek...

Wracam do tego tematu bo ciekawi mnie czu od czasu założenia tego tematu przez ivqo ktoś zainteresował sie projektem Cyrus lub ktoś jest może już w trakcie budowy...???

pracuję w sumie w branzy budowlanej ale o budowie domu od A do Z nie bardzo mam pojęcie... szczególnie jesli chodzi o kosztorysy hehe...

i w tym momencie zwracam się z prosba do fachowców... czy jest to dom trudny w budowie ???

czy rzeczywiście koszt tego domu może być tak duzy jak podany w linku poowyżej ?

jaki orientacyjnie będzie koszt stanu surowego zamkniętego z wykonczeniem zewnętrznym ?

z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, sugestie itp...

dodam jeszcze że w ogóle podobaja mi sie projekty pani Rosłanowskiej która jest autorem projektu...

pozdrawiam

Marek

To wątek o projektach, więc pewnie łatwiej będzie tu podyskutować o samym projekcie niż o samych kosztach. Jeśli chodzi o doświadczenia to poszukaj na początek na:

http://forum.muratordom.pl/index.php?c=30

Może tam coś będzie.

Jeśli chodzi o sam projekt to (chyba - nie jestem pewien na 100% - rzadko mam taki problem) przeznaczony jest dla działek z wjazdem od północy. Trzeba by spytać się autora jaki był jego zamysł.

Ja osobiście zacząłbym od tego jak go zorientować względem stron świata.

to niby gdzie mam umiescic podobny temat na forum...??? po patrze i sam już nie wiem w której kategorii.... :-?

swoja drogą widzę ze innym, starszym użytkownikom udzielacie takich porad właśnie tu w kategorii "Projekty"................ ale tak jak napisałem starszym użytkownikom..... a ja nowy to co tam........ po co mi radzić........ :(

DZIEKUJĘ BARDZO............... :( :( :(

to niby gdzie mam umiescic podobny temat na forum...??? po patrze i sam już nie wiem w której kategorii.... :-?

swoja drogą widzę ze innym, starszym użytkownikom udzielacie takich porad właśnie tu w kategorii "Projekty"................ ale tak jak napisałem starszym użytkownikom..... a ja nowy to co tam........ po co mi radzić........ :(

DZIEKUJĘ BARDZO............... :( :( :(

No co ty stary, nie obrażaj się :wink: .

Po prostu chciałem powiedzieć, że może ktoś już buduje ten dom, dzieli się wrażeniami w dziale Budujących, a rzadziej odwiedza "Projekty".

Jak mogę ocenić projekt pod kątem funkcjonalności, z wyceną już nie.