drozduu 05.11.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Witam Prawie cały dzień czytam forum i już zgłupiałem co do izolacji pionowej fundamentów dom bez piwnicy, glina, woda poniżej 3m, ławy z b25 w8 na ławie warstwa papy g200v40, niezgrzewana - zaczeli w sobotę i ława była troche mokra miejscami Co dać na izolację pionową: -myślałem o papie - sam chciałem zgrzewać palnikiem do ścian, ale pasowałoby chyba przelecieć zaprawą ściany no i nie wiem jaka miałaby być papa, żeby nie reagowała z ociepleniem, cenowo nie wychodzi żle bo koszt samej papy około 800zł - jeżeli jakaś masa bitumiczna na bazie wody (pewnie na tym się skończy, bo i tak czytam, że przy domu niepodpiwniczonym izolacja do poziomu wieńca na fundamencie jest dla spokoju inwestora ) to jaka, Izoplast Dysperbent, emulbit, czy jakiś inny dysperbit - chyba najtansza wersja - wersja placebo - może Izohan, tu drożej, tylko czy jest sens dopłacać do izohan WM - dalej jest to jednoskłanikowa, a może abizol w2k, jeżeli ma być dużo lepsze (3xdrożej za wiadro) to się może skuszę - no i znowu izolacje dwuskładnikowe - podobno najlepsze i oczywiście najdroższe: izohan wm2k - Sopro KMB 651, REMMERS K2 Proszę o podpwiedzi ; muszę na dniach zakupic owy jakiś specyfik dodatkowo pytanie - czy zgrzać resztę papy do łąwy - narazie bez zgrzania 30% oraz czy ową izolację pionową można nakładać po zdjęciu szalunku z wieńca, jeżeli będzie pogoda nie chcę czekać bo i tak ten etap i pogoda to jednak nieporozumienie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drozduu 06.11.2017 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Widzę że nikt się nie chcę wypowiedziećMoże inaczej co na izolację pionową fundamentów -dysperbity: dysperbit izolbud, disprobit tytan, izohan dysperbit - tu w kartach piszę - wersja najtańsza ale i bardzo uboga - plus to że schnie (wg karty 6h) co teraz i tak pewnie będzie 24h-lepiki do styropianu - tak - jako sama izolacja ścian, np abizol st tytan, greinplast IBS, już lepsza powłoka ale znowu czas schnięcia długi-2składnikowe - tylko jakieznalazłem cenowo fajnie abizol w2k ale znowu nie do znalezieniaizohan wk plus głownie do klejenia ale też jako hydroizolacja - cenowo w miarę i teraz remmers k2 (wspomniana duża cena) i podobnie quikmix bd2k - podobno z tych najlepszych - drogie i zużycie duże jeszcze pytanie o izohana:IZOHAN IZOBUD WM 2K PLUS wychodzi cenowo lepiej od IZOHAN IZOBUD WM 2K, troszke tańsze ale i mniejsze zużycie Proszę bardzo co polecacie na taką pogodę jak jest teraz, nie wiem czy inwestować czy dać byle jaki tani dysperbit (od 35-50zł za wiadro) i zastanawiać się nad drenażem - nie za bardzo jest kiedy bo wieniec na fundamencie może zdążą do czwartku zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts