stander 11.04.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 szukamy kogos do pomocy przy elektryce tzn. kogos kto powierciłby dziury pod puszki, połozył kabelek tam gdzie sie mu powie. Jak znacie kogos to bardzo prosze o jakies namiary (nie musi sie na tym znać.. byle wiertarta nie była mu straszną). No i odezwijcie sie... Pozdrawiam Oj, nie ryzykowałabym brania kogoś do elektryki, kto się na "kładzeniu kabelków nie musi znać". To nie jest takie proste jak kiedyś. U mnie elektrycy wszystko dokładnie inwentaryzowali, powstała obszerna dokumentacja tej pajęczyny kabli o różnym przeznaczeniu, puszek, skrzynek rozdzielczych, podejść pod urządzenia, które wymagaja siły itp. Instalator (uprawniony!!!) podpisuje się pod całą "robotą". No chyba że masz elektryka, a szukasz pomocy dla niego... Jeśli nie, to jakby co, znam dobrych elektryków z Kielc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.04.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ciesze sie ze jednak ktos zajrzał... Ja tez byłam na targach... nudzic sie nie nudziłam poniewaz bieganie za moja córką jest bardzo zajmujące. Pozbierałam troche ulotek, najbardziej chyba ucieszył mnie kontakt do stolarni gdzie za stopień schodów licza sobie 80 zł (z wstepnego rozeznania wynika ze to dosyc tanio). POza tym wydaje mi sie ze troche ubogo było na tych targach.. tzn mało konkretnych wystawców. Przy okazji poznalismy kilku sasiadów z okolicy.. i o zgrozo znalezlismy kielecka firme produkujaca bramy garazowe (segmentowe) w cenie dosyc niskiej - a my juz umowe z Droma podpisalismy.. i jest zgrzyt ( z róznicy w kwocie moglibysmy silnik do bramy kupuić !!!!) Wodnik zaczyna w czwartek (znaczy hydraulik) a tynkarze tynkują. Pozdrawiam.. wszystkich zapracowanych Widzę, że jakbyśmy się wcześniej dogadali, to moglibyśmy sobie piknik pod halą targową urządzić, tym bardziej że rzeczywiście niewiele było do oglądania, a więcej do żarcia . My na szczęście mieliśmy sprecyzowane plany poszukiwawcze i wstępnie umówiliśmy się na schody z Bodzechowa, podłogi i taras (przymierzyliśmy się również do ogrodu zimowego - to odległa przyszłość, lata świetlne). Kupiliśmy karmnik dla ptaków, bo akurat sezon , trzy odmiany irysów do naszego rowu i... zaliczyliśmy punkt medyczny. Nasz Maciejka (4,5 roku) zatarł sobie oko i pielęgniarka próbowała mu je przemyć. Tak w przyspieszonym tempie skończyła się wycieczka budowlana w Niedzielę Palmową. A jeśli chodzi o roboty na budowie, to w tym tygodniu wykańczamy "dziurę" pod grzejnik w podłodze salonu. Mąż wykonał skrupulatnie rysunek techniczny i pan "złota rączka" izoluje, zalewa, muruje i znów izoluje kanał pod specjalną wannę, w której ów grzejnik zostanie umieszczony. Mam tyle okien w salonie, że nie było jak zmieścić normalnego kaloryfera. Tzn. miałam alternatywę - grzejnik albo jakiś mebel, a jakiś mebel wypada w salonie mieć. W przyszłym tygodniu spodziewam się instalatorów właśnie od centralnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 12.04.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 HejANPI - jeszcze nie wiem czy jestem zadowolona.. kłada w garażu, ja tam nie byłam w czasie ich roboty bo nie mam czasu, powinni skończyc teraz wiec dam ci znac.. jak to wygląda, biora 10 zł/m2, ale znalazłam tez fachowców którzy biora 8 zł ( 7 zł - jak sie ich karmi), nie ogladałm jak kładą.. ale gdzies teraz robia wiec mozna zobaczyć.Acha chodzio tynki cem-wapienne.STANDER - apropos elektryki, to za istalatorstwo wzia sie mój chłop, z racji wykształcenia w tym kierunku, elektryka z uprawnieniami tez mamy. Wstepny projekt instalacji istnieje, ale Tomasz troche szaleje z ta elektryka bo to i gniazdek cała chmara, siec tel, siec pod internet, kabelki pod rolety, alarmy. Na szczescie jacys pomocnicy sie znalezli wiec mam nadzieje ze robota ruszy. a dokumentacje teraz podobno robi sie sie cyfrowo.. czyli kazda scianka ma zdjecie po okabelkowaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 12.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 STANDER - apropos elektryki, to za istalatorstwo wzia sie mój chłop, z racji wykształcenia w tym kierunku, elektryka z uprawnieniami tez mamy. Wstepny projekt instalacji istnieje, ale Tomasz troche szaleje z ta elektryka bo to i gniazdek cała chmara, siec tel, siec pod internet, kabelki pod rolety, alarmy. Na szczescie jacys pomocnicy sie znalezli wiec mam nadzieje ze robota ruszy. a dokumentacje teraz podobno robi sie sie cyfrowo.. czyli kazda scianka ma zdjecie po okabelkowaniu. Pozdrawiam Nie ma to jak mieć w domu fachowca . Mój mąż walczył przez ostatnie soboty z pionami kanalizacyjnymi do trzeciej w nocy (bo tylko w soboty jest w domu). A z tą dokumentacją cyfrową... przywiózł mi z budowy 119 zdjęć owego okablowania i ja mam to teraz opracować. Widzę, że ruszyliście ostro do pracy. To cieszy. Byle do przodu! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.04.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeśli nie, to jakby co, znam dobrych elektryków z Kielc. To ja poproszę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 12.04.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeśli nie, to jakby co, znam dobrych elektryków z Kielc. To ja poproszę namiary. Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 12.04.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 i o zgrozo znalezlismy kielecka firme produkujaca bramy garazowe (segmentowe) w cenie dosyc niskiej - a my juz umowe z Droma podpisalismy.. i jest zgrzyt ( z róznicy w kwocie moglibysmy silnik do bramy kupuić !!!!) A pamiętasz może, co to za firma kielecka od bram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 12.04.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 przyłączam się i ja do Grupy Świętokrzyskiej i pozdrawiam wszystkich serdecznie Na Targach też byliśmy (jako wystawcy zresztą) i stwierdzam,że co rok są słabsze,mniej wystawców na coraz mniejszej powierzchni. Na pociechę znalazłam komin w bardzo przyzwoitej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 12.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 A pamiętasz może, co to za firma kielecka od bram? _________________ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO DOMU! STANDER wysłałam ci informacje na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 12.04.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Hej MałgoniaFajnie ze coraz nas wiecej, gdzie sie budujecie?? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.04.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeśli nie, to jakby co, znam dobrych elektryków z Kielc. To ja poproszę namiary. Poszło na priva Doszło. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 14.04.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Papiery chwilowo utknęły w urzędach,mam nadzieję,że po świętach załatwimy wszystko. Mamy zamiar rozpocząć w czerwcu, w Dyminach. I też poproszę namiary na elektryka i bramy Wesołych Świąt!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 14.04.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Korzystając z okazji, że ostatni raz zasiadma przed Świętami przed kompem, chcę złożyć CAŁEJ grupie świętokrzyskiej po 1000 kroć zdrowych, spokojnych, oczywiście mokrych;-) i wogóle wogóle superowych Świąt Wielkiej Nocy i co by też zajączek pomagał Nam podczas budowlanej drogi przez..... Wszystkiego dobrego! jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 14.04.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 wITAMJa równiez zycze wszystkim przede wszystkim pogodnych świat Wielkiej Nocy, tak aby w gronie najblizszych móc nabrac sił do dalszej pracy i równoczesnie móc od niej nieco odetchnąć.. i oczywiscie obfitego dyngusa oraz smaczego jajka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 14.04.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 oczywiście przyłączam się do życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 14.04.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wesołych i smacznych, bo że nie będą pogodne to już wiadomo,nieśpiesznych i rodzinnych... ... a po świętach... na budowy!!!!!! Niech rośnie! tego Wam życzyKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 14.04.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 WESOŁEGO ALLELUJA !!! iiiiiiiiniech sie mury pną do góry !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 21.04.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Widze że wszyscy dzielnie pracują... ewentualnie załatwiaja papierkologie.U nas grupa hydraulika okazała sie rewelacyjna i w niecałe 3 dni.. zakończyli sprawe wod-kan (polecam na 100%), poza tym coraz wiecej kabelków i tynków w srodku, a ja biegam po urzedach bo okazało sie ze nie mam przepisanego pozwolenia na budowe z poprzedniego własciciela .. (dance macabre ).Anpi przepraszam ze nie podałam ci jeszcze namiarów o jakie prosiłeś.. ale ostatnio mam mase pracy a z moim m. widuje sie noca.. i jakos ciezko nam pogadac..ale nadrobie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Anpi przepraszam ze nie podałam ci jeszcze namiarów o jakie prosiłeś.. ale ostatnio mam mase pracy a z moim m. widuje sie noca.. i jakos ciezko nam pogadac..ale nadrobie. Spoko, nie pali się. U mnie jeszcze robią dach i kominy. Ale dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmf 23.04.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam wszystkich, też buduje w świętokrzyskim. Czy ktoś z Was może polecić sprawdzoną ekipę do cieplenia domu z okolic Kielc? Będe wdzięczny za wszelkie informację. Miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts