adaman 28.06.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam Nie wiem czemu nie widziałem Was adaman wcześniej tutaj? Miło widzieć kolejnych forumowiczów;-) Tym bardziej że mieszkamy w sąsiadujących ze sobą miejscowościach;-)) Gratuluję determinacji i osiągnięć na placu boju, tzn. budowy;-) Pozdrawiam jarek244 Ano prosta sprawa: nie miałam pojęcia, że funkcjonuje coś takiego ,jak GRUPA ŚWIĘTOKRZYSKA .Przypadkiem w wyszukiwarce mi wyskoczyła Teraz już będę zaglądać... jarek244 blisko, tzn.gdzie? Dobrze jest zcasem tak na żywo coś obgadać, nawet czasem zwyczajnie pogadać z kimś, komu tematy budowlane nie wydają się takie nuuuudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 28.06.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Hej Grupo!!! Kasia Stander pewnie pamięta dwoje wystraszonych papierzyskami ludzików, których gościła jeszcze w swoim mieszkanku? Cześć kochani Adamani, bardzo się cieszę, że już Wam tak wyrosło! Zastanawialiśmy się nieraz z mężem, co tam u Was słychać. Teraz wiem, że wszystko idzie zgodnie z planem. U nas, nie licząc małego poślizgu, też. Napiszcie, co to za projekt. Zapytam jutro kolegę, który adaptował poddasze, kto mu ocieplał i kładł rygipsy. Moja ekipa była ze Śląska i też ma napięty grafik. Pozdrawiam serdecznie!!! Kasiu, wyrosło!!!! Z potknięciami, ale do przodu Mam nadzieję, że niedługo będziemy mogli rewizyty przyjmować Serdecznie zapraszamy!! Jeśli możliwe, zapytaj swoich młodych , miłych chłopców o poddasze. Do zrobienia byłoby jeszcze parę rzeczy...Ciągle na swoją kolej czeka nieszczęsny drenaż i kominy I w ogóle tyyle jeszcze rzeczy... Jutro mamy dać odpowiedź fachowcowi , a jego oferta jest strrasznie droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 28.06.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Hej adaman U mnie te prace ma robic ekipa , która nam robiła tynki, nie mniej jednak gdy zobaczyłam tynki u Jarka wiem ze moje sa spaprane , aby nie powiedziec czegos dosadniej. Wiec mam wiele obaw i z czystym sumieniem ich nie polece.. mój m. mówi ze nie mamy wyjscia, bo o kogokolwiek teraz bardzo trudno (deficyt dobrych fachowców) i ze bedzie ich pilnował a ja sie poddaje w tych kwestiach. pozdrawiam Ewa, jak trafię dobrą i tanią ekipę, to może nie trzeba będzie się na nich zdawać? A czasami tak bywa, że jedno schromolą, a co innego zrobią świetnie.... Może akurat poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 29.06.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam, wklejam link do małej galerii z kilkoma zdjęciami naszego domu. Projekt KORONA. http://monikkkaa.fotosik.pl/albumy/26372.html Płytki w łazience kolorowej to ADRENALINA z CERSANITU, zdjęcia nie oddają jej uroku, jest cudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 29.06.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 HejMonikaaaa, piekny ten wasz domeczek.Bardzo ładne te twoje łazieneczki, musze przyznac ze adrenalina wyglada bardzo fajnie, a ta niebieska łazienka z jakich płytek - tubadzin?Generalnie fajanie i wesoło, bardzo podoba sie sie tez zestawienie niebieskiego i zielonego w jednym z pokoi , kolorowo i zabawnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 29.06.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ewa, jak trafię dobrą i tanią ekipę, to może nie trzeba będzie się na nich zdawać? A czasami tak bywa, że jedno schromolą, a co innego zrobią świetnie.... Może akurat poddasze? Dzieki, polecam sie pamieci. Wiem ze dwa razy nie wchodzi sie do tej samej wody wiec wolałabym juz nie sprawdzac ich fachowości, tym bardziej ze codziennie nowa pajeczynka wychodzi. Na razie chłopaki ruszyły z gładziami, kafelkarz działa powoli lecz dokładnie. Drenaż zrobiony, krzaki wyrwane, teren wyrównany, spec od komina przyjdzie w niedziele. Adaman a gdzie sie budujecie, Jarek pisze że po sąsiedzku .. wiec to równiez blisko mnie, bo my w Ćmińsku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 03.07.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam Ewa masz u mojej żony co tylko chcesz, po rozmowie z hydraulikiem nie ma problemu z przeniesieniem pralni o suszarni;-) Jesteśmy Ci wdzięczni za tę podopowiedź! adaman Jak oglądaliśmy Wasz domek to troszkę nam się pozazdrościło Waszego naprawdę niesmaowitego miejsca na ziemi! Taki spokój, cisza i tylko trele ptactwa, aż ciary nas przechodziły, naprawdę jest u Was pięknie. O przemyślanie rozmieszczonym domku już nie wspomnę) Z tą ciszą zresztą podobnie jest u Ewy, niemal środeczek lasku;-) Ależ się rozmażyłem, czas do roboty:-(( jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 03.07.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witamy, witamy! Obejrzałam projekt. Sprytny - ma wszystko, co potrzebne, aby dom był funkcjonalny. A ja też mam taką lukarnę od frontu, tylko że z jednym oknem. Witam! Dzisiaj ruszamy do boju o odległość domu od drogi-są do wyboru dwie linie zabudowy-dom podobno może stanąć 15 lub 75 metrów od drogi,czyli tak źle i tak niedobrze.Trafiliśmy na bardzo upartych urzędników ale to chyba dla nikogo nie nowina Jak daleko od drogi stawiacie swoje domki? Jaka jest Wasza opinia o posadowieniu 15m od drogi powiatowej? Mnie wydaje się że to strasznie blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 03.07.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Hej, Jarku ciesze sie ze sie udało.. nie martw sie zaprosze was kiedys na małe prasowanko Adaman, gdzie ta wasza działeczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 03.07.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Dziś lub jutro kończa montaż kuchni, jak skończą wkleję zdjęcia, ale juz wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 04.07.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 LINK DO ALBUMUhttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51081&q=BUDOWA%20DOMU%20KORONA&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 04.07.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ale nie ma zabudowy-jest słodki synus, też piękny, ale.... ) Bardzo wszystko ładne, mam pytanie- z czego są schody i gdzie kupowaliście oświetlenie do nich? Bardzo podoba mi sie kolor stopni i to że są bezpieczne dla małych ludzików Pozdrawiam MonikaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 04.07.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ewa, jak trafię dobrą i tanią ekipę, to może nie trzeba będzie się na nich zdawać? A czasami tak bywa, że jedno schromolą, a co innego zrobią świetnie.... Może akurat poddasze? Dzieki, polecam sie pamieci. Wiem ze dwa razy nie wchodzi sie do tej samej wody wiec wolałabym juz nie sprawdzac ich fachowości, tym bardziej ze codziennie nowa pajeczynka wychodzi. Na razie chłopaki ruszyły z gładziami, kafelkarz działa powoli lecz dokładnie. Drenaż zrobiony, krzaki wyrwane, teren wyrównany, spec od komina przyjdzie w niedziele. Adaman a gdzie sie budujecie, Jarek pisze że po sąsiedzku .. wiec to równiez blisko mnie, bo my w Ćmińsku. Pozdrawiam Zanleźliśmy kogoś, ale efektów ich prac nie oglądałam, więc sprawdzian na naszym poddaszu P.S.Zajrzyj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 04.07.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam Ewa masz u mojej żony co tylko chcesz, po rozmowie z hydraulikiem nie ma problemu z przeniesieniem pralni o suszarni;-) Jesteśmy Ci wdzięczni za tę podopowiedź! adaman Jak oglądaliśmy Wasz domek to troszkę nam się pozazdrościło Waszego naprawdę niesmaowitego miejsca na ziemi! Taki spokój, cisza i tylko trele ptactwa, aż ciary nas przechodziły, naprawdę jest u Was pięknie. O przemyślanie rozmieszczonym domku już nie wspomnę) Z tą ciszą zresztą podobnie jest u Ewy, niemal środeczek lasku;-) Ależ się rozmażyłem, czas do roboty:-(( jarek244 JAREK, cieszę się, że Wam się podobało To znaczy, że możemy liczyć na częstych gości Rozmawiałyśmy właśnie z Aliną, że najczęściej nie zna się tego, co jest pod nosem Nasza koleżanka Jola za nic nie mogła zrozumieć, co mi się tak podoba w miejscu, które uważała za znajome A okazało się, że wcale go nie widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 04.07.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Kasiu, czemu nie wrzucasz nic nowego do albumu? Tyle rzeczy już się zmieniło, a TY nic nie pokazujesz.... Popraw się, kobito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 05.07.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Hej, Hej widze, że grupa Ćmińsk i okolice rośnie w siłe !!! Jeszcze troche a zażądamy autonomii Bardzo sie ciesze że dołączaja nowe osoby, mysle ze bedziemy sie gremialnie umawiać na parapetówy i nie tylko, mysle oczywiscie o całej grupie .. Busko, Piekoszów, Włoszczowa ... Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 05.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Hej, Hej widze, że grupa Ćmińsk i okolice rośnie w siłe !!! Jeszcze troche a zażądamy autonomii Bardzo sie ciesze że dołączaja nowe osoby, mysle ze bedziemy sie gremialnie umawiać na parapetówy i nie tylko, mysle oczywiscie o całej grupie .. Busko, Piekoszów, Włoszczowa ... Pozdrawiam cieplutko Ewa telefon zapisałam, do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 05.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Kasiu, czemu nie wrzucasz nic nowego do albumu? Tyle rzeczy już się zmieniło, a TY nic nie pokazujesz.... Popraw się, kobito Jeszcze momencik. Uwierzcie mi, w środku to na razie biało, same bebechy i nic efektownego nie moge pokazać. Ale za jakiś miesiąc, jak zaczną się pojawiać glazury, podłogi, schody... I czasu starczy na fotki. Mało mam też miejsca w onetowym albumie, muszę poszukać w necie czegoś pojemniejszego (może mi polecicie?). Kominek mam wstawiony, ale wygląda raczej upiornie w tej chwili, z tymi wszystkimi rurami, jeszcze na tle czerwonego pustaka. Kotłownia prawie gotowa, ale to też plątanina rur i jeden chaos (naczynia, naczynka, zbiorniki, skrzynki elektryczne, piec - to wszystko zasłoniło płytki, o które było wcześniej tyle zamieszania , bo nie mogliśmy znaleźć na czas fachowca). Jednym słowem, wszystko w proszku. A ja mam zamiar niedługo się wprowadzać. Czy znaleźliście już ekipę do ociepleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 05.07.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Bardzo sie ciesze że dołączaja nowe osoby, mysle ze bedziemy sie gremialnie umawiać na parapetówy i nie tylko, mysle oczywiscie o całej grupie .. Busko, Piekoszów, Włoszczowa ... Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 05.07.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Znaleźliśmy Czekamy tylko na wełnę (mają się zmieścić do końca tygodnia - zobaczymy? ) Były nawet dwie , jednych polecił jarek244, ale coś kręcą, bo podali mi termin ten sam, co Jarka siostrze Więc bez żenady....Wprawdzie nasi zażyczyli sobie 7zł więcej, ale to kwota do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts