Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przywieźli mi dzisiaj sypialnię. Wariant oszczędnościowy - kosztowała tyle co łóżko syna (w którym stelaż z materacem to dwie trzecie ceny).

Od razu uprzedzam wszystkich, którzy będą chcieli zaopatrywać się w najbliższym czasie w DEK-u: na meble czeka się ok. miesiąca (na ww. łóżko mamy czekać nawet 6 tygodni, a ponieważ to zahacza o święta, więc może i dłużej). Szafa do garderoby nie dojechała i kto wie, jak długo jeszcze posiedzę na paczkach.

Dzisiaj mieli przyjechać montażyści do bramy garażowej, ale się nie wyrobili. Może jutro...

Najgorzej, że kończy mi się drewno. Jeśli ktoś zna namiary na sezonowane - pomocy!!!

Dostałam numer domu, mogę się meldować.

Też planuję częśc zakupów meblowych w DEK-u, dzięki za ostrzeżenie. Bedę starała sie o te 1,5 miesiaca wczesniej przed przeprowadzką zamawiac, bez łóżka mozna przetrwac, ale bez szaf nie bardzo sobie wyobrażam :D

Tak, to koszmar. :( Właśnie dzisiaj znalazłam kurtkę męża, o której już myśleliśmy, że przepadła. Piorę i zkładam ciągle te same ciuchy, bo nie chcę rozbebeszać worków. Chyba sobie dzisiaj zacznę robić czapkę, bo wiem gdzie mam wełnę, a nie mam pojęcia, gdzie są zimowe "dodatki". :D

Witam

Jak tak narzekamy.. to dołącze do grona.

Przyszli parkieciarze..i koszmar.

Na dole zrobili OK.. przynajmniej tak mysle, natomiast korytarz na górze gdzie miała byc mozaika ( z racji braku róznicy poziomów miedzy pokojami a korytarzem) jest mały koszmarek. Wpierw pan pomontował mi w progach listwy mosiężne o wys. 16 mmm i aby klepka (10 mm) licowała sie z listwą ponadlewał sobie posadzke przy progach. Upraszczajac zrobił mi z korytarza kolebke, podnoszac poziom wylewki przy progach. Oczywiscie kazałam wszystko skuć. Najlepsze było tłumaczenie.. otóż miało mnie to zabezpieczyc przed zalaniem z łazienki !!!!

Generalnie cud malina. Oczywiscie byłam u szefa firmy.. poniewaz parkiet układa podwykonawca, z rozmowy wyszło ze listwy które mi pomontowano bez mojej zgody nie sa zadnym standardem a jedynie wymysłem, w dodatku kosztownym. Szef stwierdził ze nie bede za nie płaciła.. nie mniej jednak, pozerwaniu listew 16 mm załozono drugie 10mm ale po skuciu owych nadlewek panu oczywiscie nie chciało sie wyrównac posadzki tylko zagruntował i przykleił klepki. Oczywiście przed progami sa piekne dziury, które gdyby wycyklinował zostanie 2 mm drzewa na podłodze, generalnie mam ochote go udusic gołymi rekami.

Sądze ze mu sie spieszyło bo tej mozaiki jest tylko 10 m2 i odwalił taka fuszerke ze hej. Był na miejscu szef tej firmy i powiedziałam mu ze to ma byc zerwane i położone prawidłowo.

Na szczescie szef wyglada na normalnego i stara sie jak moze załagodzic sprawe, nie mniej jednak jak mozna tak spieprzyc głupie 10 m.

W dodatku ciagle jakas woda napływa mi do szamba, które jest kupione w całosci nie murowane, znów rozkopalismy cały ogródek. Nie wiem czy oczyszczalnia nie ma jakis nieszczelnosci. Niestety firma BIOEKO która ja zakładała w postaci jednego pana, jak juz przyjedzie to robi to w nocy kiedy nic nie mozna zobaczyc. Mam zamiar jutro tam zadzwonic z porzadna awanturą bo chyba czas najwyższy przestac sie usmiechać do taakich fachowców.

A taka miałam nadzieje ze juz nie spotkam takich pożal sie Boze "fachowców" :-((

Witam

W następne wakacje zamierzamy się wybrać w Góry Świętokrzyskie. Przyjedziemy z dzieckiem 5 letnim i myślimy o jakimś gospodarstwie agroturystycznym. Może jako mieszkańcy tej okolicy macie jakieś miejsca godne polecenia, gdzie oprócz ładnych widoków będą zwierzęta, plac zabaw, duży teren do biegania.

Pozdrawiamy ze Szczecina :).

.:MaTaM:. z rodziną.

CZy warto wybrac sie na Cedzynę do tej dużej hurtowni płytek? Czy może lepiej szukac u producentów?

A może lepiej w marketach? Choc markety chyba bardziej maja płytki do kotłowni? :D

Byłem na Cedzynie. Większość płytek mają na zamówienie, czeka się ok. 3 tygodni (tak było jak się dowiadywałem w sierpniu). Tak samo było u Surmy. Zdecydowałem się więc kupić płytki w markecie - jest bardzo duży wybór i wszystkie wzory dostępne od ręki. Są płytki za 15 zł do kotłowni, a są też ładne firmowe nawet za 60 zł. Według mnie największy wybór w Castoramie.

Witam

W następne wakacje zamierzamy się wybrać w Góry Świętokrzyskie. Przyjedziemy z dzieckiem 5 letnim i myślimy o jakimś gospodarstwie agroturystycznym. Może jako mieszkańcy tej okolicy macie jakieś miejsca godne polecenia, gdzie oprócz ładnych widoków będą zwierzęta, plac zabaw, duży teren do biegania.

Rozejrzymy sie za czyms :o ciekawym i damy znac :D .

Pozdrawiam

Witam

Rozejrzymy sie za czyms :o ciekawym i damy znac :D .

Pozdrawiam

Czekamy :)

CZy warto wybrac sie na Cedzynę do tej dużej hurtowni płytek? Czy może lepiej szukac u producentów?

A może lepiej w marketach? Choc markety chyba bardziej maja płytki do kotłowni? :D

Hej.. jezeli szukasz płytek do kotłowni.to moze faktycznie w marketach bedzie najtaniej, nie mniej jednak ja polecam maisteczko Opoczno, ja tam zaopatrzyłam sie we wszystkie płytki ( poza przedpokojem - taniej było w Castoramie). Mam namiary na hurtownie w której ceny bija na głowe ceny w naszych sklepach a czasami nawet marketach. Ja wyszukiwałam sobie płytki które mi sie podobały w Kielcach i dzwoniłam do nich z pytaniem o cene, z reguły różnice siegały nawet 15 zł na m2, natomiast do kotłowni i pralni wziełam płytki które im zalegały po 8 zł/za m2. Na płytki od zamówienia czekałam max 1-tydz, oczywiscie wiąze sie to z wyprawa do Opoczna.. ale różnice w cenie były tak znaczne ze koszt paliwa zwracał sie z nawiązką. Na koniec kupiłam tam tez fuge.. i tutaj róznica w cenie tez mnie zbiła z nóg. Jezeli chcesz przesle ci namiary do nich na priva.

Co do parkietu, ustaliłam z szefem tej firmy.. ze podwykonawca poprawi to co .. tak ładnie sp.. , natomiast do cyklinowania, olejowania i lakierowania przyjdzie inny pan, pracownik firmy z duzym stażem. Generalnie musze przyznac ze w obliczu kryzysu firma zachowała sie OK, szef starał sie jak mógł pójść mi na reke, mam wiec nadzieje ze wiecej wpadek nie bedzie.

Witam

Niestety nie znam gospodarstw agroturystycznych, nie mniej jednak polecam pałac w Kurozwękach.. przynajmniej do zwiedzenia. Pałac jest juz czesciowo odrestaurowany, jest tam małe zoo - radocha dla dzieciaka, mozna pojeździc konno, plac zabaw dla dzieci. Jest gdzies strona internetowan na ten temat ale teraz nie pamietam adresu.

Pozdrawiam

Zapraszam do Sandomierza. W sieci dużo stron o mieście, zwiedzania jest na cały dzień. W miarę możliwości postarajcie się wpaść w czasie któregoś z turniejów rycerskich (w Sandomierzu lub pobliskim Krzyżtopoże). Ze swojej strony służę pomocą w zwiedzaniu Sandomierza - w miarę wolnego czasu- zaplanować nic nie jestem w stanie.

polecam pałac w Kurozwękach.. przynajmniej do zwiedzenia. Pałac jest juz czesciowo odrestaurowany, jest tam małe zoo - radocha dla dzieciaka, mozna pojeździc konno, plac zabaw dla dzieci. Jest gdzies strona internetowan na ten temat ale teraz nie pamietam adresu.

http://www.bizony.com

Też polecam. Dla dzieci zwierzęta, można też zwiedzać świetne lochy pod pałacem. A sam pałac jest wspaniały.

Dla dzieci super atrakcja to też Park Jurajski w Bałtowie - http://www.parkjurajski.pl

Aktualny wykaz gospodarstw agroturystycznych jest tu - http://www.swietokrzyskie.pl/nocleg.php?rodzaj=agro

U mnie na razie mały przestój - czekamy na glazurkarza, a ja w tzw. międzyczasie łatam dziury w ścianach po instalatorach. Straszną demolkę zrobili.

Aha - ukochana TPSA poinformowała mnie głosem miłej pani z biuro obsługi klienta, że nie podłączą mi telefonu z braku możliwości technicznych. Dziwne to, bo mam słup TPSA w rogu działki :-? Ale nic to - telefonu nie muszę mieć, ważne żeby był internet. Dopóki TPSA łaskawie nie postara się o mozliwości techniczne, będę miał "radiówkę" za 42 zł miesięcznie. Żeby tylko w miarę szybko chodziła... :-?

Witam!

Co do TPSA - mielismy identyczny problem-slupek za ogrodzeniem, pismo o braku mozliwosci technicznych. Moja rada - udac sie do siedziby TPSA w Kielcach na Targowej, umowic z prezesem, rzeczowo pogadac (prezes jest wybitnie rzeczowym facetem) i powinienes zalatwic bez problemu. My tak zrobilismy (poczatkowo dzwonilismy, pisalismy pisma w sprawie wydanej decyzji etc.-strata czasu!) i neostrada jest bez problemu.

Powodzenia.

Donoszę, że:

1. bramę garażową już zainstalowali. Wreszcie już nie straszą te wrota jak do stodoły, własnoręcznie przez męża mojego sklecone z desek po budowie

2. jestem już zameldowana pod nowym adresem

3. mąż przywiózł metr suchej brzozy spod Katowic (w tamtych stronach pracuje), daje wyższą temperaturę niż ta nasza - mokra. Jak się uda, to jeszcze ściągniemy. Ale rozbój - 140 zł za mp!!